Sport

Jucător de Liga Campionilor la Cupa Vrancei

Dan Chiriac
22 dec 2013 817 vizualizări
Sorin Frunză joacă la Tomrad, formaţie sponsorizată de omul de afaceri Toma Iancu u competiţia se va derula şi la finalul acestei săptămani, cand vor avea loc partidele etapei a doua

Fotbalul din Vrancea s-a mutat la Sala Polivalentă odată cu debutul unei noi ediţii a Cupei Vrancei la minifotbal. Întrecerea este organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea şi Direcţia pentru Tineret şi Sport Vrancea şi adună la start atat echipe din Superliga Vrancei şi liga a cincea, dar şi reprezentantele unor firme vrancene. Sponsorii turneului, atraşi de organizatorul principal al întrecerii, Jan Oltianu, vicepreşedintele AJF Vrancea, sunt firmele Grande Pizza, Sotirex şi Arena. Cele 14 echipe înscrise în competiţie au fost împărţite în două grupe de şapte echipe. Organizatorii au decis ca primele patru formaţii clasate la finalul partidelor din grupe să se califice în faza sferturilor de finală. Printre favoritele acestui turneu se numără echipele Voinţa Deep Serv- caştigătoarea ultimelor ediţii la Cupa Firmelor şi la liga de minifotbal, Tomrad, echipă ce îl are în componentţă pe Sorin Frunză, jucător care a evoluat în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni şi care a jucat la formaţii precum Rapid Bucureşti, FC Vaslui sau Oţelul Galaţi, Monte Carlo, echipă care are în componenţă mulţi jucători cu experienţă, dar şi Arena, o formaţie sponsorizată de firma fostului viceprimar al Focşaniului, Neagu Nistoroiu.

Moment de reculegere pentru Radu Toma

Cupa Vrancei la minifotbal a debutat sambătă cu un moment de reculegere ţinut în memoria lui Radu Toma, fiul omului de afaceri Iancu Toma, decedat în acest an la doar 28 de ani, din cauza unei boli nemiloase. Jucătorii formaţiei patronate de directorul de la Vranlact au jucat pentru tanărul plecat prea repede dintre noi. Adversara celor de la Tomrad au fost cei de la Voinţa Cando Răstoaca, liderul seriei A din liga a cincea. Echipa din Răstoaca a acumulat maximum de puncte în această ediţie de campionat. Beneficiind de experienţa lui Sorin Frunză şi avand mulţi jucători de valoare în echipă. Tomrad s-a impus cu 5-1, devenind primul lider al grupei A. Cel mai aşteptat meci al rundei s-a desfăşurat între Monte Carlo şi Arena, două dintre canidatele la careul de aşi în această întrecere. Monte Carlo i-a avut pe teren pe jucătorii de la futsal Bogdan Sava şi Emil Burcăcel, dar şi pe foştii jucători de la CSM Focşani Octavian Bucătaru şi Valentin Toader. Formaţia Arena, sponsorizată de firma fostului viceprimar al Focşaniului, Neagu Nistoroiu, a alcătuit o echipă competitivă, avandu-i pe teren, printre alţii, pe Florin Nistor sau Liviu Dumitriu, jucătorul echipei de futsal Progresul Focşani, dar şi pe nepotul managerului, jucătorul de la CSM Focşani, Nistoroiu. Meciul a fost echilibrat, scorul menţinandu-se egal, 1-1, o bună perioadă de timp. Formaţia condusă de Răzvan Sava a reuşit însă să caştige pe merit în cele din urmă, arătand că poate repeta performanţa de anul trecut, cand a terminat pe poziţia a treia, caştigand finala mică. Etapa viitoare este programat derby-ul grupei, ce va opune formaţiile Tomrad şi Monte Carlo. Cel mai probabil, caştigătoarea acestei partide va lua o opţiune serioasă pentru a caştiga grupa. În ultimul meci de sambătă, Vila Geo s-a impus pe merit, cu 5-3, în faţa celor de la Boys Sud. 

Fotbal pană aproape de Revelion

Aseară s-au jucat partidele din cadrul primei etape a Grupei B. De  urmărit era evoluţia celor de la Voinţa Deep Serv. Formaţia manageriată de Marian Spanu a dominat categoric în ultmii ani minifotbalul din Vrancea, caştigand atat Cupa Firmelor cat şi liga de minifotbal. Voinţa este considerată favorită şi în acest an la Cupa Vrancei. Aceasta a debutat aseară în partida cu formaţia din liga a cincea, Viitorul Coteşti. Tot aseară s-au desfăşurat partidele Sanorom-Dansan Mărăşeşti şi Prorent- Green Team. Sanorom Boloteşti se anunţă la randul său una dintre formaţiile cu pretenţii în această întrecere, avandu-i în componentţă pe jucătorii de la Young Stars Panciu, Ciornei, Voinea sau Beşa. Formaţia manageriată de Romică Corozanu şi antrenată de Marian Covaci poate ajunge în fazele superioare ale întrecerii. Organizatorii Cupei Vrancei, de comun acord cu delegaţii celor 14 echipe, au decis să programeze etapa a doua din turneu între Crăciun şi Revelion. Astfel, pe 28 şi 29 decembrie, vor avea loc meciuri din cadrul Cupei Vrancei. Partidele vor avea loc la Sala Polivalentă. (Dan CHIRIAC)

Rezultatele primei etape:

Grupa A:

Tomrad – Voinţa Răstoaca 5-1
Monte Carlo – Arena 3-1
Vila Geo – Boys Sud 5-3
Lyons Sihlea – a stat

Grupa B: s-a jucat aseară după închiderea ediţei
Voinţa Deep Serv – Viitorul Coteşti
Voinţa Prorent – Green Team
Sanorom Boloteşti – Dansan Mărăşeşti
Unirea Milcovul – a stat

Etapa viitoare:

Grupa B – sambătă 28 decembrie
Viitorul Coteşti – Unirea Milcovul
Dansan Mărăşeşti – Green Team
Voinţa Deep Serv – Voinţa Prorent
Sanorom Boloteşti – va sta

Grupa A: duminică 29 decembrie
Voinţa Răstaoca- Lyons Sihlea
Arena – Vila Geo
Monte Carlo – Tomrad
Boys Sud – va sta 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.