Sport

Procurorii din Cremona au prins un peşte gras

Ziarul de Vrancea
17 dec 2013 465 vizualizări
Fostul internaţional Gennaro Gattuso va fi audiat în scandalul "Calcioscommese" fiind învinuit de asociere cu mafia pariurilor clandestine

Poliţia italiană a arestat patru persoane, ieri dimineaţă, în cazul meciurilor trucate "Calcioscommesse" şi a deschis o anchetă vizandu-l pe campionul mondial Gennaro Gattuso, a anunţat agenţia italiană Ansa. Cele patru persoane reţinute, Salvatore Spadaro, Francesco Bazzani, Cosimo Rinci şi Fabio Quadri, ar fi servit ca legătură între lumea pariurilor clandestine şi fotbalişti, conform anchetatorilor citaţi de Ansa, care nu precizează unde au avut loc arestările. Spadaro ar avea legătură cu grupul "bolognezilor", în relaţie cu fostul internaţional "Beppe" Signori, arestat în 2010, în prima anchetă a Calcioscommesse. Bazzani, poreclit "Civ", ar avea legătură cu Signori, dar şi cu Almir Gegic, unul dintre şefii unui alt grup care organiza meciuri trucate, cel numit al "gitanilor". Rinci, preşedintele clubului Riccione, are legătură cu Spadaro, şi cu Quadri şi este considerat şeful reţelei.Gattuso, campion mondial 2006 cu Italia, este bănuit de "asociere în scopul fraudei sportive". Fostul jucător al echipei Lazio, Cristian Brocchi, este anchetat pentru acelaşi motiv. Zeci de agenţi au participat, ieri dimineaţă, în diverse oraşe italiene la această operaţiune a poliţiei condusă de Parchetul din Cremona, care a dezvăluit scandalul Calcioscommesse în 2010..
Procurorul din Cremona, Roberto di Martino, a declarat că 30 de meciuri din Serie A, prima ligă italiană, sunt vizate în noul dosar al anchetei Calcioscommesse, în care au fost arestate patru persoane, iar Gennaro Gattuso urmează să fie audiat.  "Pentru 30 de meciuri din Serie A au existat discuţii între Francesc Bazzani, poreclit Civ, şi jucători sau conducători", a declarat Di Martino. Gennaro Gattuso urmează să fie audiat pentru legăturile sale cu Francesco Bazzani.  Procurorul Di Martino a citat în special meciul Chievo Verona- AC Milan din 20 februarie 2011, unde s-a stabilit că există o legătură între Gattuso şi Bazzani. Fostul internaţional italian Gennaro Gattuso a declarat, ieri, pentru Sportmediaset, că este "supărat şi ofensat" de faptul că este bănuit de asociere în scopul fraudei sportive şi că va clarifica totul, deoarece nu doreşte o pată asupra carierei sale."Eu nu ştiu cum se truchează un meci, nici măcar nu aş şti de unde să încep. Vom vedea ce va fi, dar sunt sigur că voi clarifica totul", a menţionat el. În privinţa lui Brocchi, agentul său, Davide Lippi, a afirmat că fotbalistul este liniştit. "Anchetarea sa nu înseamnă că este vinovat sau condamnat, suntem pregătiţi să-i apărăm imaginea, aşteptand ca justiţia să-şi facă treaba", a declarat Lippi.
Aceasta este a treia intervenţie a Parchetului din Cremona în cadrul operaţiunilor "Last bet 1" şi "Last bet 2", care au permis arestarea a 54 de persoane şi anchetarea altor 120.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.