Sport

Bombardierul Healy se retrage

Ziarul de Vrancea
3 dec 2013 394 vizualizări
Nord-irlandezul a înscris 13 goluri într-o singură campanie de calificare * el a reuşit să înscrie de trei ori în faţa Spaniei şi a reuşit golul unei victorii istorice împotriva Angliei

Cel mai bun marcator din preliminariile unei campanii a Campionatului European, nord-irlandezul David Healy, în varstă de 34 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitate. Healy a declarat că a fost o onoare absolută să-şi reprezinte ţara. "După ce am jucat 18 ani, a venit momentul să trec la o altă provocare. Peste jumătate din viaţa mea a fost dedicată fotbalului şi acum e momentul să mă dedic antrenoratului", a spus atacantul. Healy, care a înscris de 36 de ori pentru Irlanda de Nord (cu 23 de goluri mai mult decat orice alt atacant din ţara sa), nu a mai jucat pentru niciun club din luna mai, după despărţirea de Bury FC.
Healy deţine recordul de goluri marcate de un jucător în preliminariile unui Campionat European, el reuşind să înscrie de 13 ori în 12 partide în campania pentru Euro-2008, inclusiv un hat-trick împotriva Spaniei, la capătul unui meci terminat cu 3-2 pentru reprezentativă insulară. De asemenea, el a înscris şi singurul gol al partidei cu Anglia din septembrie 2005, ce a reprezentat prima victorie după o pauză de 33 de ani.
"Am avut parte de momente mari la nivel internaţional şi amintirile ca jucător al Irlandei de Nord sunt cele mai apropiate de sufletul meu. Sper să ajut cum pot ca Irlanda de Nord să aibă succes", a completat jucătorul, care a evoluat, printre altele, pentru Preston North End, Leeds United, Fulham, Sunderland şi Glasgow Rangers. Ca junior a evoluat pentru Manchester United, reuşind chiar să joace şi pentru echipa de seniori. Pentru echipa naţională, David Healy a înscris de 36 de ori în 95 de partide.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.