Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Echipa lui Mititelu a revenit pe stadion

Ziarul de Vrancea
25 nov 2013 518 vizualizări
Echipa FC Universitatea Craiova a revenit, ieri, pe Stadionul Ion Oblemenco, după ce un executor judecătoresc a pus în aplicare o decizie a Tribunalului Dolj, în litigiul dintre gruparea patronată de Adrian Mititelu şi primăria oraşului.

Adrian Mititelu a reuşit să facă executarea după mai bine de o oră de analizare a actelor. Astfel, meciul dintre Universitatea Craiova şi Minerul Motru din Liga a II-a se va disputa, miercuri, pe Stadionul Ion Oblemenco, începand cu ora 19.00.  Tribunalul Dolj a admis, la 15 octombrie, ordonanţa preşedinţială solicitată de Adrian Mititelu, magistraţii dispunand reîntoarcerea echipei FC Universitatea Craiova pe Stadion Ion Oblemenco pană la finalizarea dosarului pe fond. La 27 iunie, Adrian Mititelu a fost evacuat de autorităţile locale din complexul Ion Oblemenco, el atacand în instanţă decizia Primăriei.


Sabia lui Iftime

Finanţatorul FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat duminică seară, pentru MEDIAFAX, că este extrem de nemulţumit de modul în care a alcătuit antrenorul Cristian Popovici primul "11" în partida pierdută cu Astra Giurgiu, scor 0-5, şi că în cazul unui eşec în meciul următor tehnicianul va pleca. "Echipa noastră a părut complet nemotivată, zăpăcită! Cristi a făcut tot felul de improvizaţii. Maghici a jucat fundaş stanga, cand el este de fapt fundaş dreapta. Poate nu mai înţelege eu fotbalul, dar… îmi pare rău pentru Cristi, dar astăzi a părut un antrenor de Divizia C! Mă mir că nu l-a băgat în poartă pe Taban!", a spus Valeriu Iftime. Patronul formaţiei botoşănene a mai precizat că partida cu Chiajna ar putea fi capitală pentru Cristian Popovici: "Acu', vorbind serios, de cateva etape, echipa merge tot în jos. Nu se mai poate aşa. Poate e nevoie de un şoc la echipă. Meciul cu Chiajna poate fi capital. Dacă nu batem Chiajna, la Dinamo mergem cu un alt antrenor!"

Arbitri ciprioţi la Dnipro - Pandurii

Arbitrul cipriot Leontios Trattou va conduce la centru partida dintre echipa ucraineană Dnipro Dnipropetrovsk şi formaţia Pandurii Targu Jiu, din etapa a V-a a grupei E a Ligii Europa.  Partida din etapa a V-a a grupei E a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22.05. Un arbitru roman, Cristian Balaj, va oficia la centru în partida Esbjærg - Standard Liège, din grupa C. Balaj va fi ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe şi Ovidiu Artene, de asistenţii suplimentari Istvan Kovacs şi Marius Avram, arbitru de rezervă fiind desemnat Valentin Avram.

Oţelul s-a despărţit de Paraschiv

Mijlocaşul Gabriel Paraschiv şi clubul Oţelul Galaţi au decis rezilierea pe cale amiabilă a contractului, la cererea fotbalistului, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării din Liga I. Într-o scrisoare deschisă adresată suporterilor, Paraschiv a explicat că se simţea inutil la echipă şi de aceea a decis să-şi rezilieze contractul după opt ani petrecuţi la clubul gălăţean.  Directorul general al FC Oţelul, Narcis Răducan, a spus că încetarea relaţiilor contractuale nu a fost dorinţa clubului şi a precizat că lui Paraschiv i se va propune o colaborare administrativă din iarnă. Gabriel Paraschiv, în varstă de 35 de ani, a caştigat alături de Oţelul titlul de campion şi Supercupa Romaniei.

Vettel este trist că s-a încheiat sezonul

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a declarat că este trist că s-a încheiat sezonul 2013, în care a egalat recordul de nouă victorii consecutive deţinut de Alberto Ascari din 1953. "Nu vreau să fac o comparaţie în privinţa celor nouă victorii consecutive. Era altfel atunci cand pilota Ascari. Maşinile erau mai puţin fiabile şi echipele mai puţin consistente, astfel că acum este un alt tip de record. Nouă, tuturor celor din echipă, ne place să muncim şi să dăm totul. Moralul este extraordinar şi sunt trist că acest sezon s-a terminat. Este incredibil faptul că am caştigat toate cursele de după pauza estivală. Maşina a fost fenomenală, de la cursă la cursă mai bună. Mulţumesc întregii echipe şi celor de la Renault", a spus pilotul echipei Red Bull. Campion mondial pentru a patra oară consecutiv de la finalul lunii octombrie, germanul Sebastian Vettel (Red Bull) a continuat seria de victorii şi la ultima etapă a sezonului, duminică, în Brazilia. Vettel a egalat în Brazilia recordul de nouă victorii consecutive, deţinut de italianul Alberto Ascari din 1953.

S-a rupt Cristiano Ronaldo

Fotbalistul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, este indisponibil pentru meciul de miercuri cu Galatasaray Istanbul, din grupa B a Ligii Campionilor, din cauza unei leziuni la coapsa stangă. Cristiano Ronaldo a fost supus unor investigaţii, ieri, la spitalul Sanitas La Moraleja, unde s-a constatat că are "o leziune la partea posterioară a coapsei stangi". Portughezul s-a accidentat la meciul caştigat duminică, în deplasare, în faţa echipei Almeria, scor 5-0, în care a înscris primul gol, în minutul 3. Potrivit Marca, Ronaldo este incert pentru partida cu Real Valladolid, programată sambătă, în campionatul Spaniei.

A mai murit un fotbalist

Fostul fotbalist al echipei FC Braşov, Marian Măuţă, a încetat din viaţă, duminică după-amiază, la varsta de 37 de ani, informează site-ul oficial al clubului braşovean. "Fost jucător la Tractorul, FC Braşov, FC Bihor şi Corona Braşov, Măuţă a activat concomitent ca jucător şi antrenor secund la echipa municipalităţii pană la promovarea acesteia în Liga I, în sezonul trecut. În luna martie a anului 2001, pe cand evolua la echipa noastră, Măuţă a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord, efectuată la o clinică din Israel, în urma căreia i s-a montat un stent cardiac şi, în ciuda acestui lucru, fotbalistul a continuat să joace făcand controale medicale odată la şase luni, iar în 2016 stentul urma să îi fie înlocuit. În prezent, el juca în Liga a IV-a pentru Înfrăţirea Hărman", se arată într-un comunicat postat pe site-ul FC Braşov duminică seară. Înaintea meciului FC Braşov - CFR Cluj, disputat aseară, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Marian Măuţă.

Vanătoare de cartiţe

Antrenorul formaţiei Bayern München, Josep Guardiola, a declarat luni că a început "vanătoarea cartiţei" care a trădat campioana Europei şi a Germaniei, oferind detalii tactice în presa germană de sambătă. "Nu contează cine este, vor cădea capete. Îl voi da afară şi nu va mai juca niciodată pentru mine", a declarat Guardiola în publicaţia Bild, vorbind despre informatorul denumit "cartiţa" de către presa germană. Antrenorul spaniol este furios după ce în publicaţia Bild au apărut detalii tactice, cu cateva ore înainte de victoria, scor 3-0, din meciul cu Borussia Dortmund. "Sfătuiesc persoana vizată să se oprească imediat. Dacă nu se opreşte va avea probleme serioase, nu doar cu Pep Guardiola, ci cu întreg clubul", a afirmat preşedintele grupării bavareze, Karl-Heinz Rummenigge. Bayern este în prezent liderul campionatului Germaniei, cu patru puncte avans şi este deja calificată în optimile Ligii Campionilor. Nu este prima oară cand apare o "cartiţă" în fotbalul german. În timpul Euro-2012, au apărut detalii privind componenţa echipei naţionale, uneori înainte de meciurile Germaniei, tot în Bild. Identitatea acestei "cartiţe" nu a fost niciodată descoperită.

Real - Sporting,  în finala MLS

Echipa Real Salt Lake s-a calificat, duminică, în finala Ligii nord-americane de fotbal (MLS), după ce a învins, cu scorul de 1-0, formaţia Portland Timbers, în manşa secundă a ultimului act din Conferimţa de Vest. În tur, Real Salt Lake s-a impus cu scorul de 4-2. Echipa din Salt Lake City va întalni în finala MLS formaţia Sporting Kansas City, pe data de 7 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.