Sport

* Déjà vu sau ceva nou?

Ziarul de Vrancea
3 oct 2017 583 vizualizări

Astăzi, duelul dintre Simona Halep și Maria Șarapova de la Flushing Meadows se reeditează în capitala Chinei * tot la Beijing, Sorana Cîrstea a trecut în optimile de finală și o va întâlni pe Karolina Pliskova

Cum era de așteptat, o nouă confruntare dintre Simona Halep și rusoaica Maria Șarapova va avea loc în optimile de finală ale turneului de tenis de categorie Premier 5  la Beijing. Simona Halep a beneficiat de abandonul jucătoarei slovace Magdalena Rybarikova (28 WTA) la scorul de 6-1, 2-1, Maria Șarapova a învins-o cu 6-4, 4-6, 6-1 (din nou în trei seturi) pe compatrioata ei, Ekaterina Makarova (33 WTA), după două ore și 12 minute. Se pare că Simona are un mic avantaj față de rivala ei din Rusia, care s-a consumat mai mult fizic decât ea, în partidele de ieri, confruntarea având loc astăzi.

Simona Halep face schimbări în jocul ei, schimbări care par benefice. Cu o bună dispoziție fizică, românca ridică nivelul de agresivitate și variază loviturile. În plus, în meciul cu Rybarikova, Halep a încercat de câteva ori să vină la fileu, iar rezultatele nu au fost dezamăgitoare. Însă cel mai mult a protejat-o serviciul, cu o proporție de reușită a primului de 73 la sută. și cel de-al doilea a fost mai bine plasat, a avut un efect mai mare, având peste 50%. Obișnuită să varieze ea loviturile și să macine cu slice-ul de rever, Rybarikova a fost obligată să alerge pe tot terenul de cadența loviturilor stânga-dreapta ale Simonei Halep. Jucătoarea din Slovacia a greșit mult, a servit destul de rău și nici nu a mai fost la fel de dispusă la efert ca în partida anterioară de, la Toronto. Rybarikova a acuzat și probleme fizice, ea solicitând un consult medical la scorul de 1-6, 1-2 și, în cele din urmă a abandonat. "Ne cunoaștem perfect jocul nostru, nu e un secret. Meciurile noastre au fost întotdeauna interesante, dificile, cu emoție. Îmi place provocarea de a înfrunta numărul 2 mondial. E o mare jucătoare, a avut un an bun. Asta îmi permite să știu nivelul la cred mă aflu", a declarat Șarapova, care va reveni săptămâna viitoare în prima “sută” a topului mondial.  La rândul ei, Simona Halep a dezvăluit că Ion Țiriac i-a dorit s-o întâlnească din nou pe Șarapova. “I-am răspuns că am două meciuri înainte, așa că să așteptăm. Este doar o altă mare provocare. Nu e nimic special, o cunosc, am jucat de multe ori împotriva ei, am fost aproape de multe ori. Va fi o nouă zi, vom vedea, poate o să câștig. Vreau cu adevărat să fac asta, așa că mâine voi da totul", a declarat Halep, potrivit WTA Insider. Simona Halep nu a învins-o niciodată pe șarapova, în șapte partide jucate până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la finalul lunii august, în turul I al US Open, când rusoaica a câștigat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3. Șarapova a jucat înaintea Simonei și a câștigat în trei seturi în fața Katiei Makarova.  Maria a excelat la primul serviciu (opt ași), fiind destul de vulnerabilă pe cel de-al doilea. În ciuda faptului că Makarova a început cu break, Șarapova a controlat primul set. A prezentat mai multe slăbiciuni în setul al doilea, dar după deja obișnuita pauză de vestiar, s-a dezlănțuit în setul decisiv.

O altă veste excelentă ne aduce Sorana Cîrstea, care a învins-o cu 7-6, 6-0 pe americanca Christina McHale (71 WTA).  Sorana a început mai greu meicul cu fiind condusă cu 1-4 în primul set. Apoi, românca a anulat avantajul de două break-uri al adversarei și nu a mai cedat decât două jocuri până la final, câștigând în 84 de minute în fața unei adversare pe care nu o mai învinsese până acum. Cele două partide s-au încheiat cu victoria Christinei: 6-3, 4-6, 6-1 (Roma 2014) și 7-5, 6-4, la Miami în 2015. McHale a avut avantaj și în tie-break (2-0), dar Sorana intrase în priză. În faza următoare, Sorana Cîrstea o va întâlni pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 4 mondial, victorioasă ieri cu 6-4, 6-4 în fața germanei Andrea Petkovic (107). Pliskova a câștigat singura întâlnire cu sportiva din Târgoviște, disputată în 2014, în sferturi, la Pattaya.

Simona joacă după Monica

Monica Niculescu (65 WTA) o va întâlni, astăzi, nu înainte de ora 9:30, pe chinezoaica Peng Shuai, în turul al doilea. Meciul va fi precedat pe arena centrală de o întâlnire din turneul ATP 500, între australianul Nick Kyrgios și germanul Mischa Zverev. După încheierea partidei Niculescu – Peng se va disputa partida Halep – Șarapova. Monica Niculescu va juca astăzi și la dublu, împreună cu partenera sa din Taiwan, Hsieh Su Wei Cele două vor avea o misiune grea, în fața perechii prim-favorite, Chan Yun Jan / Martina Hingis (Taiwan / Elveția). Tot la dublu și tot în optimi  va juca Raluca Olaru, în echipă cu ucraineanca Liudmila Kicenok. Adversarele lor vor fi Gabriela Dabrowski (Canada) Xu  și Yifan (China).

Alte rezultate din turul II: Daria Kasatkina (Rusia) – Lara Arruabarena (Spania) 6-4, 7-5; Elena Vesnina (Rusia) – Duan Yingying (China) 6-3, 6-2; Petra Kvitova (Cehia) – Varvara Lepchenko (SUA) 6-4, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Julia Goerges (Germania) 6-4, 6-2; Daria Gavrilova (Australia) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-3, 2-0 ab; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Zhang Shuai (China) 7-5, 7-5.

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), prim-favorită, a învins, ieri cu scorul de 6-7, 6-2, 10-5, cuplul spaniol Felciano Lopez/Marc Lopez, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Tokyo. În faza următoare, Tecău și Rojer vor da piept cu echipa  Ben Mclaghlan/Yasutaka Uchiyama (Japonia), care a învins cu 6-2, 6-7, 10-7 cuplul Treat Huey/Adil Shamasdin (Filipine/Canada).

* Marius Copil (77 ATP) s-a calificat în turul doi al turneului challenger de la Kaoshiung (Taiwan), dotat cu premii de 125.000 de dolari.  Copil, cap de serie nr 3, a trecut în runda inaugurală de indianul Sumit Nagal (270), scor 6-4, 6-2, după o oră și 13 minute de joc. În turul doi, Copil va evolua în compania germanului Matthias Bachinger (203 ATP), care l-a învins cu 6-0, 7-6 pe rusul Teimuraz Gabașvili.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.