Social

Un ONG demarează programul “ŞANSĂ şi MASĂ”

Ziarul de Vrancea
4 sep 2017 1660 vizualizări

Asociaţia Protecţia Victimelor – Life Challenge, prin programul ŞANSĂ şi MASĂ, va identifica persoane nevoiaşe în județul Vrancea, cu probleme reale, pentru a le oferi o masă caldă şi sprijin de specialitate în vederea integrării în societate. Reprezentanții asociației consideră că ajutorul social nemeritat se numeşte furt, iar ajutorul social de stat nu vindecă societatea în care trăim.

Asociaţia Protecţia Victimelor – Life Challenge a gândit o alternativă viabilă care vindecă şi nu agravează boala. ”Realitaţile societăţii româneşti ne arată faptul că instituţiile statului întâmpină probleme mari în administrarea corectă si eficientă a bugetului destinat asistenţei sociale. De cele mai multe ori ajutoarele ajung la persoane apte de muncă iar adevăratele cazuri sociale nu beneficiază de sprijin”, a transmis Liviu Cosma, președintele Asociației.  Pentru început, se va oferi o masă caldă doar copiiilor si bătrânilor, beneficiari care nu-şi pot schimba destinul prin propriile forţe. Ulterior, cu ajutorul oamenilor de bună credință şi a voluntarilor se vor identifica si alte persoane cu grave probleme sociale și de sănătate. ”Acești beneficiari vor intra în posesia cardului ŞANSĂ şi MASĂ pentru a ne asigura că sprijinul nostru îşi va atinge scopul şi nu va ajunge la alte persoane oportuniste”, a mai precizat Liviu Cosma.

O mană întinsă tinerilor defavorizați poate salva societatea în care trăim

Inițiatorii proiectului consideră că se vor obține numeroase beneficii pe termen lung. Aceștia și-au propus să acorde sprijin (masă şi consiliere psihologică) bătrânilor suferinzi, oameni uitaţi de societate, să asigure o masă caldă copiiilor din familii defavorizate pentru a nu mai suferi de foame pe moment şi pentru a-i face să conștientizeze că ceilalţi, care nu sunt în situaţia lor, nu îi vor privi cu dezgust și silă,  voluntarii  încercând să le trezească acestora sentimentul de apartenenţă la un grup social si eliminarea celui de abandon de către societate. Se mai propune, de asemenea, prin al doilea program destinat elevilor, să se creeze un proiect after-school pentru a-i ajuta la teme . ”Astfel vom încerca să îi educăm pentru a nu repeta greşelile parinţilor. Un copil provenit dintr-un mediu ostil, care nu frecventează cursurile școlare și este respins de societate, va face acelaşi lucru ca familia lui. Va întâmpina dificultăţi la angajare, va întemeia o familie la o vârstă fragedă, va avea mai mulţi copii decât poate să întreţină şi va trai din venitul minim garantat de stat. Dacă acești copii aduşi în discuţie vor interacţiona cu alte modele umane, cu alt gen de comportament şi vor simţi direct compasiunea semenilor, au şanse să se salveze şi să ducă o viaţă normală. O mână întinsă acestor tineri poate salva societatea în care trăim”, au mai precizat inițiatorii proiectului.

Apel la donații

Organizatorii au nevoie și de ajutorul oamenilor de bună credință pentru că ”însănătoșirea societății românești” nu se poate realiza fără ca toți să pună un umăr la realizarea unui proiect. ”Prima etapă a proiectului este vitală. Nu-i poţi cere unui copil să frecventeze cursurile școlare atunci când este flămând. A doua etapă este decisivă şi strâns legată de prima etapă. Totul are un început. Ne dorim să creştem societatea în care trăim. Nu putem aştepta la nesfârşit ca statul să ia cele mai bune decizii. Cu toţii am aşteptat suficient. Noi, societatea civilă, avem puterea să îndreptăm lucrurile strâmbe din societate”, se arată în apelul Asociației Protecția Victimelor - Life Challenge.

Costul unei mese calde este de 10 lei. Tu decizi câte mese vrei să oferi și pe ce perioada de timp. Detalii și informații se pot obține la adresa protectiavictimelor@gmail.com sau la tel: 0734140234. Pentru donatii se pot folosi următoarele date: Asociatia Protectia Victimelor - Life Challenge, CIF 36867918, Banca Transilvania, Sucursala Focsani Nord, jud. Vrancea, IBAN RO20BTRLRONCRT0372821901 (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.