Social

De sărbători, vrânceanul Ionuț Anghel își dorește doar să respire normal. Mesajul răvășitor al unui pacient aflat pe lista de transplant pulmonar

Ziarul de Vrancea
31 dec 2019 9284 vizualizări

Vrînceanul Ionuț Anghel, unul dintre cei 7 români care se află pe lista de așteptare pentru un transplant pulmonar, a postat un mesaj răvășitor, pe contul propriu de Facebook, în prag de sărbători. Mesajul este un strigăt disperat pentru viață, dar și o mărturisire referitoare la lupta unui pacient a cărui speranță de viață se leagă de un transplant.

Iată mesajul!

”2 ani de când…

Astăzi … când toți urmează să aștepte colindătorii în pragul casei sau aleargă prin mall-uri pentru a cumpăra diverse cadouri și a-i ferici pe cei dragi, când toti sunt cuprinși de febra sărbătorilor și au câte un gând bun și o speranță la Moș Crăciun … și eu am aceeași speranță! Și noi, cei bolnavi, avem visuri și speranțe de viitor! Și noi suntem oameni ca și voi … care încă mai sperăm la un viitor mai bun!

Eu am niște visuri mari, mari de tot, se poate spune … sper să respir ca și voi, normal! Cel mai mare vis, care pare de neîndeplinit!

Au trecut 2 ani … de cand am inceput să simt că se termină aerul la mine! 2 ani, o perioadă scurtă, însă mie mi-a părut o eternitate! 2 ani în care am crezut că se poate face ceva și pentru mine, la mine acasă (în România) cu doctorii noștri. 2 ani din care, aproximativ 1 an și jumătate m-am zbătut să ajung pe o amărâtă de listă de transplant. Am bătut la atâtea uși … unele s-au deschis altele, când m-au vazut, s-au zavorât! 2 ani în care mi-am supus familia, fără voia mea, la un chin și stres psihic zilnic … 2 ani de când Nora (soția mea) a trăit și trăieste în continuare cu gândul că trebuie să stea trează ca să-mi vegheze somnul, să nu rămân fără aer prin somn și să mor … 2 ani în care am simțit cum e să mori puțin cu puțin … 2 ani în care am simțit empatia oamenilor cât și dispretul și ostracizarea din partea lor pentru faptul că sunt bolnav … 2 ani în care am băgat (și voi mai băga, dacă-mi doresc să mai trăiesc) zeci de mii de lei în medicamente, care ar fi trebuit să fie gratuite doar dacă aș fi stat internat în spital (dat fiind faptul ca am o boală care-mi afectează sistemul imunitar, având un sistem imunitar cu deficiențe majore – aproape de 0 – dacă aș sta internat în spital, riscul de a lua diferiți germeni sau bacterii care să-mi puna capăt vieții este major) … 2 ani în care (mi) ni s-a promis că se vor schimba multe în cadrul programului de transplant pulmonar și vom avea o șansă să-l facem și să respirăm/trăim normal … 2 ani în care, poate dacă eram în altă țară din UE, eram rezolvați demult … 2 ani în care am sperat ca într-un final, cei ce ne conduc să ne arate o deschidere și să nu aștepte să murim ca să scape de problema noastră (a transplantului pulmonar) … 2 ani în care mi-am dorit și încă îmi doresc ca Matei să crească cu un tată …2 ANI!!!

Oare mai pot? Oare mai … rezist(ăm)?”-Ionut Anghel

Pe numele lui Ionuț sunt deschise conturi de lei și euro precum și un cont Paypal.

Pentru cei ce doresc să-l ajute, pot face donații către unul din aceste conturi:

Raiffeisen BANK 

Titular cont: ANGHEL GEORGE-IONUȚ 

IBAN: RO66RZBR0000060008156517

Moneda: RON

Cod Swift : RZBRROBU

Titular : GEORGE-IONUȚ ANGHEL

IBAN : RO53 RZBR 0000 0600 2000 1809

Moneda : EURO

Nume banca : Raiffeisen Bank

Cod Swift : RZBRROBU

PayPal: anghel_ionut_g@yahoo.com

Sau link direct PayPal: paypal.me/AnghelIonut 

În România, primul transplant pulmonar a avut loc în primăvara anului trecut, la Spitalul ”Sfânta Maria” din București, fiind efectuat de o echipă condusă de medicul Igor Tudorache, șeful Centrului de Transplant Pulmonar de la Hanovra. Potrivit datelor publicate de Agenția Națională pentru Transplant, pe lista de așteptare au fost incluși 15 pacienți. Dintre aceștia, 6 au beneficiat de transplant, 7 se află în așteptarea unui donator, iar 2 au murit.

În ultimul an și jumătate, la vârful ANT au fost schimbați doi directori. Ultimul venit este dr Radu Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Munții Apuseni, membru al echipei de transplant hepatic de la Institutul Fundeni. De la noul director, instalat în martie 2018, se așteaptă resuscitarea programului de transplant, afectat serios, în ultimii ani, de scandaluri și de scăderea dramatică a numărului de donatori.

Text informații + foto:https:medikatv.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.