Social

Fundația Regală Margareta a României extinde proiectul Ajutor pentru Refugiați

Ziarul de Vrancea
24 mar 2022 1491 vizualizări

Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI a fost lansat inițial pe 2 martie 2022. Până în prezent, peste 160 persoane refugiate care au ajuns în București au primit un sprijin concret și imediat prin intermediul Fundației – cazare într-o unitate hotelieră parteneră, trei mese calde pe zi, consiliere socială, transport sau transferuri la autogară sau aeroport și asistență în funcție de nevoile specifice fiecărei familii.

Pentru a veni în sprijinul eforturilor umanitare din țară, Fundația Regală Margareta a României extinde proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI, în perioada martie – iunie 2022. Ce presupune această extindere a proiectului? Fundația oferă granturi ONG-urilor care desfășoară intervenții imediate la frontieră sau a celor care implementează activități și în alte zone din țară, de susținere a nevoilor urgente sau pe termen mediu ale familiilor cu copii refugiate din Ucraina. Finanțarea este oferită în funcție de numărul beneficiarilor, tipul de intervenții și perioada de implementare a sprijinului concret pentru refugiați. Mai multe detalii despre această acțiune puteți regăsi în comunicatul atașat.

Pentru a veni în sprijinul eforturilor umanitare din țară, Fundația Regală Margareta a României extinde proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI, în perioada martie - iunie 2022. O rețea de servicii sociale și de suport, formată din companii partenere, grupuri de inițiativă și organizațiile non-guvernamentale vor fi implicate pentru a oferi sprijin imediat și pe termen mediu refugiaților din Ucraina.De asemenea, Fundația Regală Margareta a României va asigura cazare, servicii și consiliere socială refugiaților sosiți în București, în mod prioritar pentru mame, copii și bunici.                            

Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI își extinde acum zona de sprijinși prin granturi oferite ONG-urilor care desfășoară intervenții imediate la frontieră sau a celor care implementează activități,și în alte zone din țară,de susținere anevoilor urgente sau pe termen mediu ale familiilor cu copii refugiate din Ucraina. Finanțarea este oferită în funcție de numărul beneficiarilor, tipul de intervenții și perioada de implementare a sprijinului concret pentru refugiați. Grantul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI acordat ONG-urilor are la bază valorile comun împărtășite cu partenerii și susținătorii proiectului – solidaritate, generozitate, integritate și puterea exemplului.

Activitățile în sprijinul familiilor cu copii refugiate în România vizează:

Contribuțiile pentru proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI pot fi realizate de donatori, companii și alți finanțatori care vor să participe la aceste eforturi umanitare, prin:

Până la această dată s-au alăturat proiectului AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI donatori individuali și companii precum Casa Siqua, SC Johnson Wax, Hochland România, Gino Rossi, Elefant.ro, Biocrop,Mega Image, Albalact, Negro 2000, Lăptăria cu Caimac.

De-a lungul celor 32 de ani de activitate, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României. Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.