Social

Preşedintele Consiliului de Mediere, prezent la Focşani

Gabriel Sava
21 oct 2013 1944 vizualizări
Principala problemă a mediatorilor o reprezintă discrepanţele generate de modificările legislative

Mai mulţi mediatori din Vrancea au fost prezenţi ieri la o întalnire organizată de Asociaţia “Camera Mediatorilor Vrancea” la care a fost prezent şi Dorin Valeriu Bădulescu, preşedintele Consiliului de Mediere, în calitate de invitat special. Întalnirea mediatorilor vranceni a avut în preambul o discuţie cu reprezentanţii presei. Dorin Valeriu Bădulescu şi cei doi organizatori de la nivel local, Camelia Hristea şi Iulian Mocanu, au răspuns mai multor întrebări în ceea ce priveşte scopul acestei întalniri dar şi privitoare la profesia de mediator în general. Aşa cum au fost ele enunţate, principalele probleme ale mediatorilor le reprezintă armonizarea legislaţiei în ceea ce priveşte profesia dar şi procedurile specifice informării şi medierii în sine. “Cea mai importantă problemă o reprezintă cadrul legislativ. S-au făcut, de-a lungul timpului mai multe modificări ale actelor normative care reglementează această profesie (…) ceea ce a dus la apariţia unor contradicţii, a unor mici discrepanţe. Noi căutăm să identificăm aceste probleme şi să propunem un proiect de modificare a legii”, a explicat preşedintele Consiliului de Mediere. Legat de exercitarea acestei profesii, Bădulescu a afirmat că “medierea este în acest moment alternativa viabilă la actul de justiţie”. La nivelul judeţului există 97 de mediatori autorizaţi care încearcă să-şi facă loc pe piaţă, în încercarea de a pune umărul la desconngestionarea instanţelor de judecată. Aceştia sunt organizaţi în mai multe forme de asociere profesională. Informarea ca parte a procedurii de mediere a devenit obligatorie de la începutul acestui an prin noile modificări aduse de Codul de Procedură Civilă şi legea de funcţionare şi organizare a profesiei de mediator. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.