Social

Concurs de colectare selectivă pentru şcolari

Raluca Manolache
27 sep 2013 1235 vizualizări
Şcolile vrancene sunt invitate să se înscrie la a treia ediţie a campaniei “Baterel şi Lumea NON - E” care va începe luni, 1 octombrie. Aceasta este adresată elevilor din toate ciclurile de învăţământ, scopul fiind acela de implicare atât a elevilor cât şi a profesorilor în realizarea unei reţele naţionale de colectare şi reciclare selectivă, în special a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice - DEEE şi a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi.

Campania se desfăşoară de Asociaţia Environ în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Garda Naţională de Mediu şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, cu participarea unor sponsori. Competiţia se va desfăşura pe trei secţiuni: un concurs de eseuri/desene între elevii din aceeaşi categorie de vârstă, un concurs de proiecte de colectare selectivă şi implementare a acestora la nivelul şcolii sau al comunităţii, respectiv un concurs de colectare de deşeuri de electronice şi baterii uzate, derulat între şcolile înscrise. Finalul campaniei, care va avea loc în luna iunie a anului viitor, va fi marcat printr-o gală de premiere a celor mai bune eseuri şi proiecte de colectare selectivă înscrise în competiţie. Campania se adresează şi cadrelor didactice, care vor fi informate direct în legătură cu mecanismul de derulare şi vor putea folosi materialul didactic auxiliar „Baterel şi Lumea Non-E” şi suportul de curs în cadrul orelor de educaţie civică şi dirigenţie. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.