Social

Copiii studioşi de la Protecţia Copilului merg la facultate

Raluca Manolache
23 sep 2013 827 vizualizări
19 adolescenţi din centrele DGASPC Vrancea au reuşit prin propriile lor eforturi să ajungă la facultate

Copiii orfani sau care au fost abandonaţi de părinţi şi se află în grija statului luptă pentru a se realiza în viaţă şi studiază pentru a deveni medici, asistenţi medicali sau chiar preoţi. Este vorba despre 19 tineri din Vrancea, copii cu rezultate bune la învăţătură, care provin din sistemul de protecţia copilului şi care sunt încurajaţi să-şi continue studiile. Aceştia sunt susţinuţi material de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea pentru a se integra cat mai bine în societate. “Aceşti tineri reprezintă un exemplu atat pentru ceilalţi tineri din centrele DGASPC care nu au ales să-şi continue studiile, dar şi pentru tinerii cu care viaţa a fost darnică şi care, deşi au beneficiat de toate condiţiile oferite de familie şi societate, nu îşi continuă studiile. Nu vom precupeţi niciun efort pentru a disemina exemplul acestora şi pentru a creşte numărul lor în fiecare an”, spune Daniela Nicolaş, directorul DGASPC Vrancea. Astfel, opt tineri urmează cursurile unei postliceale, sanitară, de construcţii sau auto, iar doi tineri urmează cursurile facultăţii de inginerie tehnică. Ceilalţi tineri sunt înscrişi Facultatea de Aeronautică, Universitatea Bucureşti, fac masterul la Politehnică, urmează pregătirea necesară la Targu Mureş pentru a deveni medici sau la Constanţa sau Iaşi pentru a deveni preoţi. Tuturor tinerilor care urmează studii superioare, DGASPC le asigură o alocaţie de hrană zilnică de 8,3 lei, bani pentru transport, cazarmament, materiale igienico- sanitare, rechizite, dar şi 28 de lei pe lună, sumă ce reprezintă banii de buzunar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.