Social

VIDEO!!! Cum poţi lua boli în urma unei “distracţii” la scăldat

Aurelian Ivan
13 aug 2013 2522 vizualizări
Specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că, deşi par limpezi, apele curgătoare sunt periculoase şi nu sunt recomandate pentru scăldat

Tot mai multe persoane aleg să se scalde, în aceste zile toride, în locuri neautorizate, bălţi şi ape curgătoare. Oamenii ignoră astfel sfaturile specialiştilor şi se expun la diverse pericole, de la boli de piele, pană la meningită sau leptospiroză. În fuga lor de caniculă se pot alege şi cu ciuperci de care nu mai scapă toată viaţa. Râul Milcov este un exemplu în această privinţă. Poluarea este accentuată de faptul că apa trece pe lângă fosta rampă de gunoi a oraşului Focşani. Oamenilor nu le pasă, însă, de pericole şi-i expun şi pe alţii la ele, întrucat apele sunt murdare, necurăţate şi pline de gunoaie. Un bărbat se spăla ieri pe corp în Milcov, fără să se gandească o clipă că apa acestui rau „spală” rampa de gunoi. Omul s-a simţit stanjenit în faţa camerelor de luat vederi şi a recunoscut că „se pot lua boli”, dar şi-a văzut mai departe de igiena corporală în cea mai murdară apă. Alţii au profitat de căldură şi au ieşit să se bronzeze pe malul aceluiaşi rau. O tanără a spus că nu ştia de aceste pericole din apă şi că nu se va mai scălda după ce a aflat aceste informaţii. Specialiştii susţin că, deşi pare limpede, apa curgătoare este foarte periculoasă şi nu poate fi recomandată pentru scăldat. Doar piscinile sunt locurile de îmbăiere special amenajate şi monitorizate de inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică. ”Avand în vedere temperaturile ridicate şi tentaţia populaţiei de a se scălda oriunde, în orice apă, vă reamintim că numai zonele autorizate sanitar sunt controlate de noi. Celelalte zone au un risc ridicat de transmitere a unor boli infecţioase severe, începand de la hepatite virale A, leptospiroză, meningite virale şi alte boli care se transmit pe această cale. Este bine ca părinţii să aibă grijă şi să îşi supravegheze copiii”, ne-a spus dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea. În plus, pe lângă pericolul de la suprafaţă, râurile sau lacurile fac multe victime în această perioadă. În jur de zece persoane s-au înecat anul acesta în judeţ în timp ce se aflau la scăldat. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un material video despre acest subiect


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.