Social

Noutăţi de la Fisc: Formulare modificate pentru declararea impozitelor

Ziarul de Vrancea
22 iul 2013 939 vizualizări
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor interesaţi că în Monitorul Oficial nr. 432/16.07.2013 a fost publicat OPANAF nr. 878/2013 pentru modificarea şi completarea OPANAF 1950/2012 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă.

ZActul normativ cuprinde precizări referitoare la raportarea impozitului pe profit pe anul 2013 de către persoanele juridice străine cu sedii permanente pe teritoriul României, precum şi la declararea impozitului pe profit pe anul 2013 de către persoanele juridice române, după cum urmează:
     persoanele juridice străine care desfăşoară activitatea prin mai multe sedii permanente pe teritoriul RO, declară impozitul pe profit pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2013 aferent fiecărui sediu permanent, până la data de 25 iulie 2013, având în vedere că şi rubrica „perioadă” din formularul 101- Declaraţie privind impozitul pe profit, să fie completată în mod corespunzător. Pentru perioada 1 iulie-31 decembrie 2013, persoana desemnată să reprezinte sediile permanente va completa în mod corespunzător la rubrica „perioadă” din formular, tot acest interval.
     pentru sediile permanente care închid perioada impozabilă până la 30 iunie 2013, nu se va depune formularul 100 pentru impozitul pe profit aferent trim. II 2013.
     persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit, care la data de 31 decembrie 2012 îndeplineau condiţiile de microîntreprindere, şi începând cu 1 februarie au fost obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, iar în cursul anului 2013 redevin plătitoare de impozit pe profit ca urmare a depăşirii plafonului de 65.000 euro, vor completa în formularul 101, la rubrica  „perioadă”, 1 februarie – 31 decembrie 2013;
     persoanele plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, care în cursul anului devin plătitoare de impozit pe profit ca urmare a desfăşurării de activităţi care nu se cuprind în sfera acestui tip de impozit, vor completa la „perioadă” intervalul cuprins între data de 1 a primei luni a trimestrului în care au început să desfăşoare aceste activităţi şi sfârşitul anului de raportare. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.