Social

Expoziţie de debut a lui Vlad Constantin la Casa Corpului Didactic

Ziarul de Vrancea
24 apr 2013 2451 vizualizări
“Pictand mă liniştesc”, spune tanărul artist, care a devenit cunoscut şi admirat după ce şi-a publicat lucrările pe Facebook u Vlad Constantin a primit ieri, la vernisaj, un trofeu personalizat din partea colegilor de clasă

Casa Corpului Didactic Focşani găzduieşte zilele acestea prima expoziţie personală a tanărului pictor Vlad Constantin. Elev în clasa a VI-a la Şcoala ”Ion Basgan”, acesta pictează în ulei, lucrările sale fiind apreciate de specialişti care îi văd deja conturat un stil propriu. Deşi pictează din clasele primare, talentul său a fost pus în valoare anul acesta de cand la clasă îi este profesoară artista Elena Stoiciu, cea care l-a încurajat să abordeze pictura în ulei. “Pictand mă liniştesc. Desenez de mic, dar anul acesta am descoperit pictura în ulei şi alte culori. Mi-ar plăcea să continui în domeniu, însă este devreme să mă hotărăsc ce voi urma. La pictură oricum nu voi renunţa”, ne-a spus micul artist. Temele abordate de Vlad Constantin sunt diverse, de la peisaje la teme biblice, deşi acesta mărturiseşte că preferă florile. “Deja are un stil, dar mai are mult de lucru. Pe drumul acesta dacă porneşti este foarte greu să urmezi altă cale, deşi este foarte greu să trăieşti doar din artă”, a declarat artista Elena Stoiciu, cea care îl îndrumă pe acest tanăr. Vlad Constantin nu provine dintr-o familie de artişti, dar a moştenit sensibilitatea mamei pe care o transpune în lucrările sale. Expoziţia de la Casa Corpului Didactic a fost posibilă din iniţiativa mamei unuia dintre colegii săi de clasă, profesoară la Şcoala Carligele. “Am văzut pe pagina lui de Facebook lucrările şi mi-am spus că trebuie să le expună undeva pentru că este cu adevărat talentat”, ne-a spus profesoara de istorie Mihaela Ioan. Drept recunoaştere pentru talentul său, Vlad Constantin a primit ieri, la vernisaj, un trofeu personalizat din partea colegilor de clasă, conştienţi că au printre ei o mică vedetă. Expoziţia “Trăind prin culoare” este deschisă pe parcursul întregii săptămani la sediul CCD. (M. VLĂDESCU)

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.