Social

Chestionare în spitale - bolnavii pot da note medicilor!

Raluca Manolache
7 apr 2013 1387 vizualizări
Bolnavii nu vor fi nevoiţi să îşi spună numele pentru a fi cat mai sinceri cu privire la situaţia din spital

Bolnavii vor da note doctorilor şi spitalelor. Unităţile spitaliceşti vor trebui să monitorizeze de acum înainte dacă pacienţii au fost mulţumiţi de serviciile medicale primite şi dacă ar mai reveni în unitate în cazul în care ar avea probleme de sănătate. Aceasta prin implementarea unui chestionar privind satisfacţia pacientului, realizat de Ministerul Sănătăţii care doreşte “să monitorizeze gradul de satisfacţie al asiguraţilor prin realizarea de sondaje de opinie în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale furnizate asiguraţilor conform unui chestionar standard”, se arată în normele metodologice de punere în plicare a contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 – 2014. Bolnavii, care nu vor fi nevoiţi să îşi spună numele pentru a fi cat mai sinceri, vor răspunde la întrebări precum, “Când aţi intrat prima dată în această unitate, ce impresie v-aţi făcut? Alegeţi trei cuvinte care descriu cel mai bine situaţia din acel moment din unitatea de primire: curăţenie, lux, aglomeraţie, dezordine, mizerie, disciplină, linişte, sărăcie”, “Situaţia din unitatea de primire, pe care tocmai aţi descris-o, v-a modificat starea de spirit? (bifaţi o singură variantă): m-a demoralizat, nu a avut niciun efect, mi-a ridicat moralul”, “În cadrul acestei internări, puteţi spune că: Aţi fost primit cu amabilitate de la început? Aţi fost condus la explorări? Aţi făcut baie la internare? Aţi fost informat pe înţelesul dvs. despre boală, tratament, risc operator, prognostic? Aţi adus medicamente de acasă? Fiolele s-au deschis în faţa dvs.? Aţi simţit nevoia să recompensaţi prin diverse mijloace un cadru medical pentru atenţie din partea acestora?”. De asemenea, pacienţii vor mai putea acorda note de la 1 la 5 pentru atitudinea personalului la primire, îngrijirea acordată de medic, asistente, infirmiere, pentru calitatea meselor servite, pentru calitatea condiţiilor de cazare, calitatea grupurilor sanitare şi curăţenie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Oana, acum 4036 zile, 5 ore, 56 minute, 9 secunde
Oare se v-a schimba ceva in acest sistem cu aceste chestionare, este foarte bine gindit, macar de s-ar imbunatati conditiile. Doamne ajuta.
R.A., acum 4036 zile, 9 ore, 35 minute, 6 secunde
"Model de chestionar" Declar sub anonimat, Ca de cand m-am internat, De trei zile stau in pat , Si-s aproape decedat... Am ajuns plin de speranta Carat de o ambulanta Pe o targa in stil citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.