Social

VIDEO!!!50 de poştaşi din Vrancea, în pericol de concediere

Sorin Tudose
27 feb 2013 1753 vizualizări
Poştaşii vranceni vor să lucreze, nu să fie disponibilizaţi şi au cerut ieri ajutorul prefectului.Azi vor picheta Prefectura, la ora 14.00

Conducerea Poştei Romane doreşte o reducere de personal de 30% la nivel naţional, măsură care ar afecta poştaşii din 40 de localităţi vrancene. Camelia Iliescu, şefa Oficiului Judeţean de Poştă Vrancea, împreună cu Ionuţ Bercaru, liderul sindicaliştilor din poşta judeţeană, au cerut ieri prefectului Cătălin Kanty Popescu să le reprezinte interesele în calitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu. În primul rand, poştaşii se tem de o restrangere de activitate care ar lăsa fără loc de muncă patru lucrători poştali din mediul urban şi circa 50 de poştaşi din Vrancea. “Se vorbeşte de desfiinţarea ghişeelor din mediul rural, fapt ce va cauza o adevărată problemă socială. Şi aşa avem probleme în multe localităţi, unde numărul de factori poştali este mic comparativ cu cat am avea nevoie, dacă se mai şi desfiinţează posturi ce facem ulterior? Conducerea Poştei doreşte o reducere de personal de 30% la nivel naţional, măsură care ar afecta circa 40 de localităţi vrancene”, a declarat liderul de sindicat Ionuţ Bercaru. Camelia Iliescu a spus şi ea că din cei 465 de angajaţi care lucrează la Poşta Vrancea în cazul eventualelor disponibilizări tot ar rămane peste 400 de lucrători poştali, dar e nevoie de toţi oamenii, cu atat mai mult cu cat diverşi primari care i s-au plans că un singur poştaş pe localitate nu e suficient.

50 de poştaşi vor picheta sediul Prefecturii

Directorul Camelia Iliescu recunoaşte că nici serviciile Poştei Romane nu sunt tocmai cele mai bune şi că ar mai merge îmbunătăţite, doar că lipsa motivaţiei financiare cumulate cu toate celelate neajunsuri duc la această situaţie neplăcută. “Este prematur să ne pronunţăm acum cu privire la situaţia companiei atat timp cat nu s-a hotărat nimic oficial. Noi vrem să vă cerem ajutorul, să ne reprezentaţi la Bucureşti atunci cand va fi nevoie. Şi aşa avem un judeţ dificil, cu multe forme de relief, cu poştaşi care se deplasează pe jos la oameni”, a declarat Camelia Iliescu, şefa Poştei. Cătălin Popescu le-a garantat că se pot bizui pe tot sprijinul său, ba chiar le-a spus celor doi reprezentaţi ai Poştei să întocmească împreună o adresă, o listă cu doleanţele lor pe care să le prezinte la Bucureşti. În cursul zilei de azi, de la ora 14.00 circa 50 de poştaşi vor picheta sediul Prefecturii în speranţa că se vor face auziţi de către conducerea Companiei Naţionale Poşta Romană şi implicit de către guvernanţii de la USL. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.