Social

Un bunic de 62 de ani, primul caz de gripă în Vrancea

Raluca Manolache
30 ian 2013 961 vizualizări
Pacientul este internat la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti pentru a se afla ce tip de virus l-a infectat u pentru că urmează o epidemie de gripă spre sfarşitul unii viitoare, persoanele care suferă de dureri musculare, febră şi stare generală proastă trebuie să se adreseze urgent medicilor

A apărut primul caz de gripă şi în Vrancea. Un bărbat de 62 ani din Focşani a fost diagnosticat de specialişti cu gripă. Pacientul a aflat că este infectat cu virusul gripal după ce a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfantul Pantelimon” Focşani, unde fusese internat cu o afecţiune cardiologică, la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Bărbatul se află internat şi sub tratament la Bucureşti, specialiştii de acolo urmand să afle despre ce virus gripal este vorba. În acest sezon gripal au fost confirmate la nivel naţional 15 cazuri de gripă: 11 de tip A, iar patru de tip B. Infecţiile respiratorii au omorât şi patru români, dintre care doi din cauza unor complicaţii gripale ale A/H1N1, un virus mutant vinovat de pandemia din anul 2009. Unul dintre cei decedaţi este un adult de 37 de ani din judeţul Buzău, la care a fost depistat un coronavirus, pe fondul unei infecţii respiratorii severe. Şi un copil de patru ani, din judeţul Vaslui, a murit tot din cauza gripei. Cum o epidemie generată de virsul gripal este aşteptată în câteva săptămâni, medicii atrag atenţia populaţiei că ar trebui să evite deplasările în spaţii deschise, expunerea la frig şi ar trebui să consume fructe şi legume proaspete pentru a ţine boala la distanţă. Principalele simptome ale gripei sunt febră de 39-40 grade Celsius, tuse, gat uscat, dureri musculare şi de cap, frisoane, stare accentuată de oboseală. Complicaţiile gripei pot conduce şi la decese. Cum vremea este rece, pe mana medicilor ajung şi tot mai multe persoane răcite sau cu pneumonie. Statisticile realizate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică arată că în ultima săptămană 927 persoane din judeţ au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute însă marea majoritate a bolnavilor nu au necesitat tratament de specialitate în spital, fiind internaţi doar 42 bolnavi. De asemenea, alte 335 de persoane au aflat că suferă de pneumonie, iar 92 dintre acestea au trebuit să se interneze în spital. S-a mai înregistrat însă şi un caz de deces din cauza pneumoniei. Este vorba despre un pacient internat la Spitalul Judeţean din Focşani, care avea imunitatea scăzută pe fondul altor afecţiuni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.