Atenţie! Nu consumaţi carne de porc neexaminată de DSV
Medicii veterinari au demarat deja controalele obişnuite din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, cand creşte consumul alimentelor de origine animală şi în special a cărnii de porc. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor intensifica în acest sens acţiunile de supraveghere în targurile de animale şi în unităţile de producţie şi de comercializare a produselor alimentare de origine animală. “Atenţionăm deţinătorii de animale care sacrifică porcine în sistem gospodăresc, de a nu pune în consum carnea decat după efectuarea examenului trichineloscopic la medicul veterinar concesionar din localităţile respective şi predarea crotaliilor auriculare, evitand astfel eventuale îmbolnăviri colective grave”, transmit veterinarii. În pieţele agroalimentare din Focşani, Adjud şi Panciu este asigurată permanenţa personalului veterinar, medicii efectuand examenele amintite la cererea proprietarilor care au sacrificat porcii pentru consumul familial. “Atenţionăm asupra riscului la care se supun cetăţenii care cumpără şi consumă carne de porc comercializată clandestin, provenită din surse necunoscute sau care nu a fost supusă examenului sanitar veterinar. Cumpăraţi carne şi produse din carne numai din unităţi autorizate sanitar veterinar”, mai spun medicii veterinari. (Sorin TUDOSE)