Social

Casă nouă pentru o familie de rromi din Modruzeni

Sorin Tudose
7 dec 2012 2676 vizualizări
In cadrul proiectului pilot “Sub acoperişul Crucii Roşii” familia Ilie Toader din Modruzeni are o locuinţă decentă

Crucea Roşie Vrancea, în parteneriat cu fundaţia germană Hilfsverein Nimphenburg e.V Munchen, a făcut un nesperat dar de Moş Nicolae unei familii de rromi din cartierul Modruzeni, Mărăşeşti. Familia lui Ilie Toader, care numără nu mai puţin de 12 membri, are începand de ieri un nou acoperiş deasupra capului sau mai bine zis un prim acoperiş, deoarece locul în care stăteau rromii cu greu poate fi numit locuinţă. “Proiectul pilot «Sub acoperişul Crucii Roşii» îşi propune reabilitarea sau mai curand clădirea de noi case pentru familiile care se află într-o mare dificultate, familiile cu mulţi membri. Proiectul îi vizează pe cei care sunt efectiv în pericol, cei care locuiesc în case de lut care din cauza precipitaţiilor şi ninsorilor abundente se pot prăbuşi oricand”, a declarat Rodica Davidean, directoarea Crucii Roşii Vrancea.

FOTO: Vechea “locuinţă” a familiei de rromi   

O căsuţă de 40 de metri pătraţi, făcută cu banii nemţilor, ajunge la 8.000 de euro, potrivit şefei instituţiei de caritate, şi are două dormitoare şi o cameră de zi, dotate cu sobă şi mobilier. Membrii  Clubului Seniorilor au strans o bună parte din mobilier pe care l-au dăruit familiei Ilie Toader. “Pană în Crăciun o să reuşim să mai dăruim două case unor familii nevoiaşe prin acest proiect. O să continuăm şi la anul ridicarea de locuinţe avand identificate deja circa 20-25 de familii care au nevoie de un acoperiş deasupra capului”, a adăugat Davidean. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
NICK, acum 4157 zile, 15 ore, 47 minute, 23 secunde
In primavara o sa inceapa sa vanda tamplaria termopan .apoi tot ce se mai poate . Vezi exemplul de la Slobozia Bradului si din alte locuri populate de TIGANI (scz. romi).
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.