Social

Au peste 60 de ani şi învaţă să lucreze pe internet!

Raluca Manolache
15 nov 2012 1168 vizualizări
77 de persoane aflate în grija DGASPC Vrancea vor învăţa să utilizeze calculatorul

Bătranii cu handicap vor să înveţe să lucreze pe calculator. Deşi au peste 60 de ani, 40 de bătrani rezidenţi în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă (CIA) Măicăneşti vor să înveţe să lucreze pe calculator. Acest lucru este posibil în cadrul proiectului “Senior IT” în cadrul căruia şi 12 tineri cu handicap mental, rezidenţi în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihici (CRRN) Măicăneşti, vor deprinde abilităţi pentru utilizarea calculatorului. Lecţiile sunt predate de reprezentanţii celor două centre care au cunoştinţe de IT, iar bătranii şi tinerii vor lucra pe calculatoarele puse la dispoziţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea de către Asociaţia fără Frontiere Romania. “Proiectul îşi propune dotarea unui spaţiu cu trei calculatoare, astfel încat 40 de varstnici instituţionalizaţi şi 12 tineri să poată învăţa, sub îndrumarea unui educator, cum să caute pe internet, cum să colecteze informaţia, să comunice prin poşta electronică, să proceseze un mic text şi să comunice online cu persoanele aflate în distanţă”, a menţionat Niculina Sterian, manager proiect.

Şi 25 de tineri cu handicap mental din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihici (CRRN) Coteşti, care nu au folosit niciodată un calculator, au început să înveţe să folosească un computer în cadrul proiectului “Tanărul şi calculatorul”. Activităţile de învăţare sunt organizate sub formă de joc, astfel încat calculatorul să poată deveni un partener în procesul integrării lor sociale. De asemenea, tinerii cu handicap vor învăţa să asculte muzică, să vizioneze filme şi vor fi folosite diferite softuri interactive ca metodă de recuperare a restantului funcţional. Aceste proiecte se vor desfăşura în perioada 9 noiembrie 2012 – 9 aprilie 2013. Proiectele se vor extinde şi în celelalte centre din subordinea DGASPC după această perioadă. În luna decembrie urmează să mai fie lansat un proiect caştigat de instituţie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.