Social

Ambulanţe reparate pe datorie!

Raluca Manolache
24 sep 2012 906 vizualizări
Datoriile în contul reparaţiilor auto se ridică la 120.000 lei u facturile ar fi fost şi mai mari dacă Ambulanţa nu ar fi avut propriul atelier auto Autosanitarele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea sunt reparate pe datorie

Unitatea nu mai are buget pentru repararea ambulanţelor astfel încat datoriile către firma care se ocupă de menţinerea în funcţiune a maşinilor de intervenţie creşte de la lună la lună. Facturile către reparaţii auto/service se ridică în acest moment la 120.000 lei. Costurile ar fi fost mult mai mari dacă Ambulanţa nu ar avea propriul atelier auto şi mecanici care să rezolve o parte din defecţiunile apărute la maşini. „S-a terminat bugetul privind reparaţiile auto situaţie în care majoritatea reparaţiilor se fac la atelierul propriu, cu piese luate pe datorie de la furnizor. Norocul nostru este că am găsit înţelegere privind plata facturilor restante, ajungandu-se pană la trei luni. Singura speranţă este ca Ministerul Sănătăţii să ne aprobe o suplimentare a bugetului. Comisia SAJ urmează să meargă la Bucureşti”, a precizat inginerul Alexandru Gurgu, director tehnic Ambulanţă. Datorită propriului atelier, Ambulanţa reuşeşte să facă economii, deşi mecanicii unităţii pot realiza doar reparaţii uşoare precum schimbul de ulei, revizii uşoare, înlocuiri plăcuţe de frane sau amortizoare. Dacă în judeţ se cheltuie în medie suma de 25.000 lei pentru reparaţii auto, în alte unităţi din ţară facturile se ridică şi la 100.000 lei în lipsa unui atelier auto autorizat. „Dacă nu aveam atelierul auto autorizat nu reuşeam să ne descurcăm”, mai spune Alexandru Gurgu. Ambulanţa are acum 40 de maşini funcţionale, chiar dacă o parte dintre acestea au depăşit norma de funcţionare. O singură ambulanţă este trasă pe dreapta din cauza problemelor tehnice. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.