Social

Farmaciile pot utiliza orice model de cititor de coduri de bare 2D

Raluca Manolache
24 iun 2012 1310 vizualizări
De luna viitoare, medicii prescriptori vor trebui să folosească sistemul informatic pentru a le acorda bolnavilor tratamentele de care au nevoie

Farmaciile pot opta pentru orice model de cititor de bare de pe piaţă 2D odată cu implementarea reţetei electronice. “Sistemul Informatic pentru Reţeta Electronică este un sistem deschis, bazat pe standarde internaţionale publice. Acest sistem nu impune o anumită soluţie tehnică hardware pentru realizarea inscripţionării şi a citirii codurilor de bare 2D.  Astfel, fiecare farmacie care eliberează medicamente compensate şi, la rândul lor, producătorii de soluţii informatice pentru aceste farmacii pot utiliza orice model de cititor de coduri de bare 2D disponibil pe piaţă, cât timp acesta suportă utilizarea standardului DataMatrix (codificare Base-256) – un standard internaţional larg utilizat pentru acest tip de coduri. În concluzie, CNAS şi dezvoltatorul soluţiei informatice reţeta electronică nu a recomandat şi nu recomandă vreo marcă anume de cititor de bare 2D sau o anume marcă pentru echipamentul informatic necesar furnizorului de servicii medicale şi de medicamente”, au transmis oficialii de la Bucureşti. Reţeta electronică ar urma să devină realitate de la 1 iulie. Practic, de luna viitoare medicii prescriptori vor trebui să folosească sistemul informatic pentru a le acorda bolnavilor tratamentele de care au nevoie. Medicul are nevoie de un laptop conectat la internet, dar şi de o imprimantă laser cu ajutorul căreia vor fi emise noile reţete cu cod de bară. Reţeta va fi completată în sistem, se va lista, iar cu aceasta pacientul va merge la farmacie. Aici, farmacistul cu un cititor de bare va putea vizualiza şi elibera medicamentele prescrise. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.