Social

Ambulanţa are de recuperat 150.000 lei pentru drumurile între spitale

Raluca Manolache
7 mai 2012 14509 vizualizări
Cadrele de la Ambulanţă au efectuat anul trecut 1.150 de transferuri către spitalele din ţară

Ambulanţa din Vrancea are de recuperat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani aproape 150.000 lei pentru pacienţii, care nu erau în stare critică, dar au necesitat transferul în alte unităţi medicale din ţară. Aceasta pentru că Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea este tot mai solicitat pentru a transfera zeci de vrînceni la spitale din Galaţi, Bacău, Bucureşti sau Iaşi pentru că suferă de anumite afecţiuni care nu pot fi tratate în spitalele din judeţ sau au nevoie de anumite investigaţii de specialitate. Numai anul trecut, cadrele de la Ambulanţă au efectuat 1.150 de transferuri către spitalele din ţară. Dr. Mircea Stoenoiu, managerul Ambulanţei, spune că foarte multe dintre solicitări sunt făcute pentru dializaţi sau persoane care necesită o bronhoscopie. Aşa se face că factura lunară a unităţii se ridică la aproape 40.000 lei. “Sunt mulţi bolnavi pentru fistule şi pentru bronhoscopii. Pentru că nu sunt urgenţe medicale le putem programa. Cumplăm cazurile ca să trimitem ambulanţele cu mai multe locuri”, a precizat dr. Mircea Stoenoiu. De altfel, anul trecut aproape 40.000 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de la Ambulanţă. Este vorba despre peste 38.000 de cazuri urgente, iar  în 1.200 de cazuri au fost ofertite consultaţii la domiciliu.  Şi pentru că numărul solicitărilor a crescut, cele 40 de ambulanţe au parcurs peste 1,8 milioane de kilometri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
de bine, acum 4371 zile, 18 ore, 34 minute, 46 secunde
Doctoru stie pentru ca tot presa masluita la daramat si data trecuta .
semaforul rosu, acum 4371 zile, 18 ore, 50 minute, 4 secunde
Mai doctore nu le mai povesti la astia de la presa chiar tot, cate cauciucuri uzate la masini ai tu , si cati kilometri de autostrada ai parcurs, las-o mai moale cu ziarele si fa-ti meseria ta, adica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.