Social

Alimente şi pături de la Crucea Roşie pentru înzăpeziţii Vrancei

Sorin Tudose
16 feb 2012 1083 vizualizări
Iuliana Tudor, una dintre vedetele TVR, s-a implicat în colectarea ajutoarelor

Un camion plin de alimente şi pături a sosit ieri în Focşani la “Masa pe roţi”, obiectiv al Crucii Roşii Vrancea. O delegaţie a Crucii Roşii Romane împreună cu angajaţi ai TVR 1 s-au ocupat de strîngerea acestor ajutoare ce urmează a fi distribuite către persoanele grav afectate de nămeţi. Zeci de baxuri de ulei, zahăr, orez, mălai, conserve, fructe, dar şi pături şi saci de dormit au fost descărcate ieri seară de voluntarii instituţiei de caritate. Iuliana Tudor, una dintre vedetele Televiziunii Romane care s-a implicat activ în acţiune.  “Principalul obiectiv al tuturor autorităţilor a fost să nu existe pierderi umane. Înainte de orice legi există spiritul civic care te îndeamnă să te implici. Noi am încercat să ajutăm, am avut dorinţa de a fi aproape de oamenii greu încercaţi”, a răspuns Rodica Davidean, directorul filialei locale a CR, întrebată cum a perceput necazul generat de zăpezi. Întrebată dacă viscolul şi gerul sînt mai greu de suportat decît inundaţiile sau incendiile, aceasta a spus că toate sînt egale cu dezastrul, dar că atunci cînd viscoleşte şi este extrem de frig oamenii cedează psihic şi mai ales fizic. “Care este imaginea care vi s-a imprimat pe retină după tot ce s-a întîmplat pînă acum?”, a întrebat-o realizatoarea de la TVR pe Davidean. “Din această experienţă rămîn cu convingerea că trebuie să avem mai multe cunoştinţe, să fim informaţi şi să ştim să ne oprim în loc atunci cînd autorităţile ne spun acest lucru pentru că pînă la urmă mai bine rămînem în locuri unde putem primi ajutor decît împotmoliţi şi izolaţi”, a adăugat Davidean. Crucea Roşie se dovedeşte încă o dată una dintre cele mai importante instituţii atunci cînd trebuie să vină în sprijinul celor neajutoraţi. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.