Social

Bolnavii din comunele înzăpezite, ţinuţi în spital

Raluca Manolache
8 feb 2012 1098 vizualizări
Spitalele din judeţ au aproape toate paturile ocupate şi aşteaptă să treacă vremea geroasă şi drumurile să fie deszăpezite pentru a face externări

Spitalele din Vrancea sînt pline de bolnavi, care au fost “încartiruiţi” aici din cauza gerului, chiar dacă unii s-au făcut bine. Din cauza vremii nefavorabile, nici un spital nu face externări în rîndul pacienţilor care provin din comunele înzăpezite. Aceasta pentru a nu le pune în pericol viaţa pacienţilor. În aceste condiţii, majoritatea spitalelor au aproape toate paturile ocupate şi aşteaptă să treacă vremea geroasă şi drumurile să fie degajate pentru a-i putea externa pe cei ce nu mai au nevoie de asistenţă medicală. La Spitalul din oraşul Panciu, secţiile sînt pline de bolnavi. Au fost internate şi nouă persoane care nu au documente şi nici acoperiş deasupra capului şi care riscau să moară de frig pe stradă. “Am fost aprovizionaţi din timp cu alimente, medicamente, materiale sanitare, detergent şi dezinfectanţi. Persoanele care au declarat şi ne-au asigurat că pot ajunge acasă au fost externate. Spitalul este ocupat peste capacitatea pe care o avem”, a precizat Nicolai Mărăscu, managerul de la Spitalul orăşenesc din Panciu. Şi la Spitalul din Adjud s-au sistat externările. 170 de paturi din cele 173 existente în unitate sînt ocupate de pacienţi. “Ne-am desfăşurat activitatea în mod normal. Am avut tot ce ne trebuie. Avem un stoc relativ bun de medicamente pentru urgenţe. Nu s-au mai făcut însă externări pentru că drumurile sînt impracticabile”, a menţionat dr. Gheorghe Bercea, managerul unităţii din Adjud. Şi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni s-au anulat externările în aceste zile. Şi bolnavii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfîntul Pantelimon” Focşani care provin din localităţile îngropate de zăpadă, chiar dacă se fac bine, vor mai rămîne internaţi. Dr. Nicolae Moise, managerul unităţii spitaliceşti, a luat decizia ca pacienţii din afara oraşului să nu fie externaţi astfel încît sănătatea şi securitatea lor să nu fie puse în pericol. Spitalul are suficiente stocuri de alimente pentru a face faţă situaţiei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.