Social

Medicii de familie, ignoraţi la stabilirea normelor contractului pe 2012

Raluca Manolache
28 dec 2011 3795 vizualizări
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societatea Naţională de Medicină a Familiei solicită retragerea normelor de aplicare a Contractului-cadru pentru 2012 ce au fost trimise spre publicare la Monitorul Oficial.

Medicii de familie sînt nemulţumiţi că normele de aplicare a contractului cadru pentru anul viitor au fost aprobate de mai marii de la Bucureşti, fără a fi negociate în prealabil. “În ciuda tuturor promisiunilor şi angajamentelor publice ale MS şi CNAS, începînd din iunie 2011, privind finanţarea medicinii de familie şi stabilirea Normelor pentru 2012, profitîndu-se de perioada sărbătorilor de iarnă, de liniştea specifică Crăciunului, constatăm că sfidarea şi manipularea partenerilor contractuali şi a populaţiei de către cele două instituţii, au atins apogeul. Mai mult, pînă la ora în care discutăm, nu au apărut în Monitorul Oficial Normele, ci doar Hotărîrea privind aprobarea lor”, a menţionat dr. Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea. Medicii nu vor trece cu vederea acest dezinteres al autorităţilor faţă de negocierile care ar trebui să aibă loc. “Una din posibilităţi poate fi închiderea efectivă a cabinetelor pînă cînd autorităţile vor decide să se consulte cu adevărat şi să adopte măsuri reale în interesul pacienţilor, care sînt plătitori de asigurări de sănătate. Precizez că la adoptarea respectivelor Norme MS şi CNAS nu au luat în considerare nici solicitările şi propunerile organizaţiilor şi asocialţiilor pacienţilor din Romania”, mai arată dr. Grigore Hanţă. Medicii atrag atenţia că noile norme ar putea să anuleze o parte din drepturile obţinute pentru pacienţi în anul 2011. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.