Social

Se dau salariile şi bonurile de masă la Spitalul Judeţean

Raluca Manolache
19 dec 2011 1415 vizualizări
Cei 1.400 de salariaţi ai unităţii vor primi drepturile înainte de Crăciun

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfîntul Pantelimon” Focşani îşi vor primi astăzi salariile, cu cinci zile întîrziere. Aceasta după ce Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a reuşit să primească o suplimentare de fonduri de la Bucureşti pentru toate spitalele din judeţ. „În urma demersurilor făcute, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a decis suplimentarea bugetului pentru spitale cu suma de 5 milioane lei. Aceşti bani vor fi distribuiţi în mod procentual tuturor spitalelor. Cea mai mare sumă va fi alocată Spitalului Judeţean”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS. Cei peste 1.400 de salariaţi ai unităţii spitaliceşti îşi vor primi banii pe card urmînd ca zilele acestea să primească şi bonurile de masă. Numai pentru plata bonurilor de masă unitatea cheltuieşte lunar aproape 190.000 lei. Salariile s-au plătit cu întîrziere pentru că cel mai mare spital din judeţ nu a avut bani suficienţi la acest capitol din buget. Şi asta pentru că, după cum spun oficialii spitalului, nu s-au alocat fonduri suficiente în ultimele luni şi pentru plata cadrelor preluate de la spitalele desfiinţate din Mărăşeşti şi Odobeşti. Pentru plata acestor salariaţi, fondul de salarii ar fi trebuit să fie suplimentat cu aproape 150.000 lei. Spitalul Judeţean a reuşit astfel să strîngă şi datorii de 13 milioane lei către furnizorii cu care se află în contract. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.