Social

Moş Crăciun le-a dăruit dulciuri fără zahăr copiilor cu diabet

Raluca Manolache
16 dec 2011 1909 vizualizări
În periplul său, Moş Crăciun a ajuns ieri şi la copiii care suferă de diabet zaharat.

Copiii din Vrancea au fost şi în acest an cadorisiţi în cadrul celei  de-a XI-a ediţie a „Serbării pomului de Crăciun” şi au putut uita măcar pentru o zi de suferinţa lor. Cei aproape 20 de copii care au venit însoţiţi de părinţi la această serbare l-au aşteptat pe Moş Crăciun la restaurantul Casa Elena. Atmosfera  de început a fost animată şi de frumoasele colinde interpretate  de corul Bisericii „Sfîntul Pantelimon” de pe lîngă Spitalul Judeţean Focşani. „Copiii au primit rechizite, cărţi de colorat, îmbrăcăminte şi dulciuri speciale pe ei. Ne pregătim deja pentru cea de-a XII ediţie a Serbării Pomului de Crăciun. Diabetul este o boală care se tratează, nu se vindecă. Speranţa de viaţă este aceeaşi dacă pacienţii duc o viaţă echilibrată”, a precizat dr. Gheorghe Cocioabă, şeful Centrului Judeţean de Diabet şi organizatorul acestei acţiuni speciale. După ce s-au zbenguit prin restaurant, s-au dat pe tobogan, s-au jucat cu mingile, copiii au primit de la Moş Crăciun şi darurile mult aşteptate. În evidenţele Centrului judeţean de diabet se află aproape 30 de copii afectaţi de această boală, cel mai mic avînd doar doi anişori. Numărul bolnavilor de diabet a crescut în ultimii ani,la nivelul judeţului noştru fiind în jur de 10.000 de persoane. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.