Social

Două asociaţii de asistenţă socială din Vrancea primesc subvenţii de la stat

Mihaela Beșleagă
23 nov 2011 1909 vizualizări
Asociaţia Promotorilor Dezvoltării Locale din Adjud, care îngrijeşte bătrîni, a primit 62.000 lei, iar Asociaţia Speranţa Andradei, pentru copiii cu autism, a fost subvenţionată cu 147.000 lei

În acest an, Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) Vrancea a acordat subvenţii pentru două asociaţii vrîncene de asistenţă socială. Prin ordin al Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, au fost subvenţionate Asociaţia Promotorilor Dezvoltării Locale (APDL) Adjud şi Asociaţia Speranţa Andradei – Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ”. APDL a primit o subvenţie de 61.853 lei, pentru îngrijirea a 110 bătrîni din mai multe localităţi din judeţele Vrancea şi Bacău, asociaţia fiind specializată în servicii sociale de îngrijire la domiciliu. “Îngrijitorii asigură furnizarea de ajutor pentru îngrijire corporală, îmbrăcare/dezbrăcare, igienă, prepararea hranei, hrănire şi hidratare, deplasare în interior şi exterior, efectuare de cumpărături, activităţi de menaj, administrare de tratament şi vizite la domiciliul beneficiarilor”, a spus Vincenţiu Micheci, directorul AJPS Vrancea. Pentru Speranţa Andradei s-au alocat 147.000 lei, pentru 80 de copii cu autism care vin la Focşani din mai multe judeţe ale Moldovei. Prefectul Sorin Hornea a propus un plan de control comun al AJPS şi al Inspecţiei Sociale, în ceea ce priveşte modul cum se cheltuiesc banii primiţi de asociaţii, precum şi verificarea serviciilor sociale propriu-zise. Şi în anul 2012 unităţile de asistenţă socială pot primi subvenţii de la bugetul de stat. Sînt eligibile centrele rezidenţiale care acordă găzduire mai mult de 24 de ore, cantinele sociale, unităţile de îngrijire la domiciliu şi centrele de zi care acordă servicii de găzduire, îngrijire personală, recuperare şi terapii ocupaţionale. Pentru a primi subvenţii, asociaţiile şi fundaţiile trebuie să se adreseze unor beneficiarii din mai multe judeţe ale ţării şi să acorde servicii sociale de cel puţin 12 luni. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.