Social

Vrancea nu va avea locuinţe sociale din ajutoarele sinistraţilor

Iulia Crețu
11 oct 2011 785 vizualizări
Situaţia de la cinci localităţi din Vrancea afectate de ape în 2007 arată că toate materialele de construcţie de la Guvern au fost utilizate de sinistraţi

Hotărîrea Guvernului Romaniei, prin care se doreşte construirea de locuinţe sociale sau de necesitate în comunele din nordul judeţului afectate în 2007 de inundaţii, nu prea are şanse să se poată pune în practică. Potrivit datelor furnizate de prefectul de Vrancea, Ion Oprea, după ce a primit situaţiile din cinci localităţi, adică Mărăşeşti, Păuneşti, Pufeşti, Corbiţa şi Ploscuţeni, primăriile de aici au precizat că nu mai dispun de nici un fel de material de construcţie. “Prin HG 1151/2007 au fost repartizate materiale de construcţii către zece localităţi din Vrancea. S-au făcut atunci două depozite, la Mărăşeşti şi la Homocea, care au fost gestionate de primari şi predarea materialelor s-a făcut la familiile sinistrate pentru repararea sau reconstrucţia caselor distruse de inundaţii”, ne-a spus prefectul Ion Oprea. Acesta a completat că după apariţia HG 951/2011, care făcea referire şi la cea din 2007 pentru utilizarea materialelor de construcţie rămase nefolosite pentru ridicarea de locuinţe sociale şi/sau de necesitate, cele zece localităţi au primit solicitări pentru identificarea restului de materiale rămase nefolosite. “Deocamdată cinci primării, Mărăşeşti, Păuneşti, Pufeşti, Corbiţa şi Ploscuţeni ne-au transmis adrese prin care spun că nu mai au materiale de construcţii nefolosite. După ce vom primi răspunsuri şi de la celelalte primării, vom vedea care este situaţia pe de-a-ntregul”, a completat Oprea. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, care era în Prefectura Vrancea şi în 2007, pe post de subprefect, susţine că localităţile afectate de inundaţii au primit de la Guvern ciment, BCA, oţel beton, cherestea, beton, tablă, uşi, ferestre, cărămidă pentru coşurile de fum sau nisip. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
nedumeritul, acum 4580 zile, 5 ore, 30 minute, 19 secunde
Oare ce suge domnul prefect?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.