Social

Spitalul Judetean vrea sa cumpere doua lifturi de 100.000 euro

Raluca Manolache
15 aug 2011 1662 vizualizări
Spitalul trebuie sa aloce din buget 2.000 de lei pentru reparatia liftului care a luat foc duminica seara u unitatea va demara licitatia pentru achizitionarea a doua ascensoare pentru transportul bolnavilor

Ascensorul de la Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Pantelimon” Focsani, care a luat foc duminica seara, a fost scos din functiune pentru moment. Pe usa liftului a fost lipit mesajul „Defect” dupa ce, din cauza unui scurtcircuit electric, invelisul din material plastic al cablurilor s-a facut scrum in doar citeva momente. Echipa firmei din Focsani, care se ocupa de service-ul celor patru lifturi situate in holul central al spitalului, a analizat paguba si a decis sa comande trei cabluri pentru inlocuirea celor arse. Spitalul va trebui sa scoata din buget aproximativ 2.000 de lei pentru aceasta reparatie. „Avem contract cu o firma care asigura service-ul ascensoarelor. O echipa a venit azi dimineata (ieri n.r.) si s-a facut comanda la Bucuresti de cabluri. Lifturile au aproape 30 de ani, sint vechi. Vom demara licitatie pentru achizitionarea a doua lifturi. Nu am putut demara licitatia pina acum pentru ca nu am avut bani in buget si pentru ca nimeni nu ne ajuta, nici Consiliul Judetean, nici Primaria”, ne-a spus dr. Nicolae Moise, managerul Spitalului. Acesta spune ca problema lifturilor s-a luat in discutie in comitetul director inca din luna martie, dar nu s-a putut face inca licitatie din lipsa fondurilor. Si asta pentru ca bugetul unitatii spitalicesti este format din doua surse de venit, Casa de Asigurari de Sanatate si taxele percepute bolnavilor. Pentru schimbarea celor doua lifturi care au fost montate in 1972 si au fost folosite pentru transportul bolnavilor, spitalul ar trebui sa scoata din buget aproximativ 100.000 euro. In urma incidentului, apartinatorii bolnavilor nu vor mai putea folosi lifturile pentru a ajunge in sectiile superioare ale spitalului. Acestia vor folosi doar scarile chiar daca pina acum, mai existau si situatii in care aceasta regula nu prea se respecta. Pacientii, cadrele medicale si vizitatorii au intrat in panica duminica seara dupa ce unul dintre lifturile spitalului a luat foc. Incidentul s-a produs in jurul orelor 19.00, fumul fiind sesizat imediat de unul dintre gardienii firmei de paza de la spital. Pompierii sositi la fata locului au stabilit ca focul a fost cauzat de un scurt-circuit electric la instalatia de punere in miscare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.