Social

CFR ramine fara aproape 100 de angajati in Vrancea

Mihai Boicu
4 iul 2011 1108 vizualizări
Pe 18 iulie urmeaza sa primeasca preavize ceferistii de la Marfa si Infrastructura

CFR va disponibiliza circa 5.500 de angajati la nivel national, din care aproape 100 in Vrancea, ca urmare a presiunilor exercitate de FMI ca societatile din domeniul cailor ferate sa-si reduca datoriile uriase catre bugetul de stat. Cel mai mult va avea de suferit personalul din cadrul CFR Marfa, unde s-a hotarit ca vor fi dati afara 3.000 de angajati. In Vrancea, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) a fost notificata zilele trecute in privinta concedierii colective a 60 de angajati din domeniul transporturilor de mafuri. La Infrastructura, programul de reorganizare si restructurare prevede desfiintarea a 1.500 de posturi, din care 812 prin aplicarea masurilor de concediere colectiva si alte 688 pina la finalul anului. Din cele 812 posturi desfiintate, 83 sint in cadrul Regionalei Galati, din care face parte si judetul nostru, unde vor ramine fara locuri de munca 18 ceferisti. "SRCF Galati are 2.546 de salariati, din care 824 in judetul Galati si 421 in judetul Vrancea, masurile de reducere a posturilor urmind sa intre in vigoare din data de 28.07.2011. Mentionam ca repartitia pe judete a numarului de posturi si de salariati s-a realizat in functie de resedinta locurilor de munca", se arata intr-un raspuns primit de redactia noastra de la CFR. La compania CFR Calatori vor fi efectuate cele mai putine disponibilizari, insa conducerea nu a precizat cite dintre aceste vor fi in Vrancea. Judetul nostru nu va scapa insa de concedieri, deoarece 1.021 de salariati vor fi dati afara, din care 83 de angajati fac parte din cadrul Centrului Comercial de Calatori Galati, care include si Vrancea. Oficialii companiei estimeaza ca data estimativa la care vor incepe concedierile este 18 iulie. (Mihai BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.