Social

Unde ne tratam?Spitale de rang inferior pentru pacientii din Vrancea

Raluca Manolache
16 iun 2011 1498 vizualizări
Chiar daca Spitalul Judetean a obtinut o nota mai buna, aici se vor putea trata cu precadere locuitorii judetului si doar prin exceptie cei din judetele limitrofe u Spitalul Militar face demersuri pentru a obtine o clasificare mai buna

Spitalele din Vrancea sint performante si nu prea! In majoritatea unitatilor spitalicesti se vor trata cu precadere cazurile usoare si nu bolnavii cu afectiuni complexe. Si asta pentru ca unitatile cu profil spitalicesc din judet au fost clasificate de ministrul Sanatatii, Cseke Attila, in categorii nu foarte performante pentru ca nici nu sint indeplinite conditiile pentru acordarea unor servicii medicale de inalta performanta. Pe site-ul MS a fost publicata lista completa ce cuprinde clasificarea spitalelor publice sau private, dar si a clinicilor din toata tara. Lista MS cuprinde 461 de unitati, clasificate pe judete si in functie de categoria in care au fost incadrate. Vrincenii isi vor putea trata bolile in spitale de categoria III, IV si V astfel: Spitalul Judetean de Urgenta "Sf.Pantelimon" Focsani III, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni V, Spitalul Municipal Adjud IV, Spitalul Orasenesc Panciu IV, Spitalul Comunal Vidra IV., Clinica Materna Focsani si Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Alexandru Ionescu" IV. Chiar daca Spitalul Judetean a obtinut o nota mai buna, aici se vor putea trata cu precadere locuitorii judetului si doar, prin exceptie, cei din judetele limitrofe, cei cu afectiuni cu grad mediu de complexitate. Dr. Catalin Graur, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, spune ca s-ar trata la Spitalul din Focsani daca ar avea nevoie.


"Clasificarea a fost facuta in conformitate cu reglementarile in vigoare. Nici un spital nu a primit o clasificare mai mica decit cea solicitata de catre DSP. Spitalul Judetean are cel mai inalt grad de complexitate de rezolvare a cazurilor din judet si asta datorita personalului medical calificat si aparaturii medicale de care dispune unitatea. Mai avem nevoie insa de finantari pentru achizitionarea de aparatura medicala, reabilitare sectii", a mentionat dr. Catalin Graur. Potrivit listei publicate de MS, cele mai performante spitale din tara sint: Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures, Spitalul Clinic de Urgenta Constanta, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon din Iasi si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca.


Spitalul Militar tinde spre categoria III


Spitalul Militar din Focsani nu a reusit sa obtina categoria III chiar daca acestei unitati ii sint arondati militarii, familiile cadrelor militare, rezervistii din Vrancea, Bacau si Buzau, dar si civilii. "Am intreprins demersuri prin DSP pentru o reevaluare a aspectelor ce tin de specialitatile medicale existente si cele care mai trebuie infiintate astfel incit sa fie aprobat planul de conformare pentru un spital categoria III. Aprecierea noastra fata de conditiile existente ne indreptatesc sa apreciem ca sintem mult mai aproape de indeplinirea conditiilor pentru un spital de categoria III, cu eforturi mici in acest sens", spune lt. col. Sorin Ivan, purtatorul de cuvint al Spitalului Militar. Unitatea trebuie sa isi completeze specialitatile precum oncologie, boli infectioase, nefrologie si anatomie-patologica. (Raluca MANOLACHE)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mirela, acum 4623 zile, 13 ore, 59 minute, 17 secunde
Buna ziua.As dori sa aflu cum se numeste doamna doctorde oftalmologie de la Spitalul Militar Focsani
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.