Social

Baiatul batut de mama vitrega a fost dat in plasament

Raluca Manolache
2 apr 2011 716 vizualizări
Baiatul de 11 ani, care a ajuns la Spitalul Judetean din Focsani dupa ce a fost batut cu coada de la mop de catre mama sa vitrega, a fost luat in plasament de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

Desi a fost preluat de tata dupa ce a fost externat din spital, cei de la Protectia Copilului i-au convins pe parinti ca Valentin are nevoie de consiliere psihologica si de ingrijire speciala in afara familiei, unde a fost abuzat. "Copilul a fost externat in jurul orelor 12.00. Pina astazi (ieri n.r.) familia si-a exprimat acceptul instituirii unei masuri de protectie. Copilul a declarat in scris ca nu este de acord cu nici o masura de protectie si doreste sa locuiasca cu tatal sau. Specialistii Serviciului de Interventie in Regim de Urgenta (SIRU) s-au deplasat la domiciliu si au consiliat familia, in sensul instituirii unei masuri de protectie in interesul superior al copilului care are nevoie de reabilitare psiho-emotionala si de depasire a traumei. Parintii au inteles ca este in interesul copilui sa beneficieze de masurile impuse de DGASPC si s-a luat masura plasamentului in regim in urgenta a copilului", ne-a spus Daniela Nicolas, directorul DGASPC. Copilul a fost dus la Biroul de Adapost Temporar. Reamintim ca Valentin M. a avut nevoie de ajutor medical incepind de duminica, 27 martie, dupa ce a fost batut de mama sa vitrega, Liliana Secara, in virsta de 45 de ani. Pentru a se apara, femeia a sustinut ca pustiul ar fi incercat sa agreseze sexual o verisoara de 4 ani, varianta infirmata insa de Politie. Se pare ca nu era pentru prima data cind pustiul beneficia de corectie corporala, mama vitrega fiind cercetata de Politie pentru rele tratamente aplicate minorului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.