Social

Spitalele din Vrancea vor avea mai multe paturi pentru bolnavi

Raluca Manolache
23 mar 2011 1187 vizualizări
Unitatile spitalicesti le vor putea oferi mai multe locuri de cazare bolnavilor.

Si asta pentru ca Ministerul Sanatatii a decis sa creasca, desi nu cu mult, numarul paturilor la nivelul judetului. 18 paturi in plus vor fi la dispozitia celor care vin sa se caute de sanatate. In acest sens, a fost aprobat ordinul privind detalierea pe judete a numarului total de paturi, din unitatile sanitare publice si private pentru care casele de asigurari de sanatate pot incheia contracte de furnizare de servicii medicale din banii statului. La elaborarea Planului National de Paturi s-a luat in calcul numarul si procentul bolnavilor care se trateaza in fiecare judet, in regim de spitalizare continua, defalcat pe numarul de pacienti care au domiciliul in judetul respectiv si pacienti proveniti din alte judete. Astfel, daca in unele judete numarul de paturi a scazut, in Vrancea situatia sta tocmai invers. In 2010 spitalele au avut 1.438 de paturi, iar in 2011 vor avea 1.456, cu 18 mai mult. Si asta in conditiile in care anul trecut autoritatile au decis sa mai "taie" din paturile din spitale. MS a elaborat Planul National de Paturi pentru perioada 2011-2013, astfel incit Romania sa se apropie in urmatorii 3 ani de un numar de 5,61 paturi la mia de locuitori, cit este media europeana. Numarul de paturi aprobat pentru contractare se va face anual pina la 30 septembrie. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 21 ore, 30 minute, 35 secunde
Degeaba va avea mai multe paturi, dara medici nu sunt.... Daca patesti ceva tot in sistemul privat ajungi... ca medici nu sunt, medicamente nu, aparatura nu....Ce rost are? Spun asta ca sa dea bine pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.