Social

Spectacol in cinstea celor trei ani de azil

Sorin Tudose
19 mar 2011 1290 vizualizări
Serbarea a fost marcata cu muzica, aplauze si ¦ lacrimi

Beneficiarii Caminului Virstnicilor Focsani au celebrat ieri trei ani de la infiintarea institutiei bucurindu-se de un program artistic asigurat de fetele de la Scoala Postliceala "Hipocrate" Focsani. Una dintre fete a incintat audienta cu hitul lui Celine Dion "My heart will go on", in timp ce restul elevelor au dansat. Alti doi elevi au interpretat cunoscuta piesa de teatru "Costica, dormi?", rasplatita cu ropote de aplauze. Chiar si personalul institutiei a cintat vocal si la chitara. Conducerea caminului a acordat si diplome negative si pozitive rezidentilor, in functie de cum s-a remarcat fiecare. "Am vrut sa le pregatim ceva special beneficiarilor nostri, sa ii mai scoatem din rutina. Am fost ajutati in acest sens si de elevii de la scoala postliceala, cu care am incheiat un parteneriat, prin intermediul directoarei Cristina Nedelcu. Colaborarea este fructuoasa", a declarat Anca Largeanu Apostol, directorul institutiei. Aceasta a mai spus ca prin astfel actiuni incearca sa schimbe imaginea institutiei pentru ca inca a mai ramas in constiinta publica o imagine negativa in ceea ce priveste azilele de batrini. "Oamenii inca mai cred ca un camin de virstnici este un loc nu tocmai placut, lucru care nu mai este valabil, mai ales in cazul nostru", a mai spus Largeanu. La sfirsit bunicii au primit flori si fructe de la invitati, multi dintre avind lacrimi in ochi, bucurosi ca sint persoane care se gindesc la ei. Aurica Toderascu, in virsta de 74 de ani, desemnata ieri de conducere "omul potrivit la locul potrivit" datorita faptului ca se implica in folosul celorlalti, s-a mutat in camin aproape de la infiintare. Daca acasa secundarul ceasului abia se misca, in camin spune ca nu mai simte cum trece timpul. Singuratatea, poate cea mai grea "boala" a batrinetii, a fost alungata. "De cind am auzit de acest camin mi-am dorit sa ma mut. Aici e foarte bine si pe linga asta, aici am cu cine vorbi. Acasa nu prea aveam companie. Nici nu mai simt cum trece timpul. Mai crosetez, mai am grija de alti oameni din camin, iar cind vine vremea frumoasa iesim sa facem curat in curte", ne-a spus batrinica. Desi copiii o invita o data pe luna acasa, Aurica spune ca in camin vrea sa ramina cite zile ii va mai ingadui Cel de Sus. Caminul are in prezent 43 de beneficiari si o capacitate de 60 de locuri. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 1 ora, 1 minut, 48 secunde
DE ce nu a participat la aniversare si vecinii celor varstnici alde miliardarii Viky Diaconu si Latcan fratele ca doar datorita acestui amplasament au reusit si ei manaria penala a fostului primar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.