Social

Medicii de familie Vrancea au pus gind rau Contractului Cadru

Gabriel Sava
18 dec 2010 939 vizualizări
Acestia ar putea refuza din nou sa intre in relatii contractuale cu banca sistemului de sanatate

Patronatul Medicilor de Familie din judet va boicota Contractul Cadru care reglementeaza sumele si modul in care se va acorda asistenta primara. Asa au anuntat reprezentantii organizatiei profesionale a medicilor de familie, care reuneste peste 120 de reprezentanti ai halatelor albe. Dupa ce au studiat forma propusa de Ministerul Sanatatii si de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, medicii de familie spun ca nu vor semna Contractul Cadru asa cum arata in prezent. Dr. Grigore Hanta, presedintele Patronatului, spune ca perspectivele medicilor de familie pentru anul urmator sint din ce in ce mai sumbre. "Multe cabinete vor ajunge sa se inchida prin faliment sau prin renuntarea medicilor de a mai profesa in aceste conditii in Romania. Accesul populatiei la servicii medicale va fi tot mai dificil, cu cresterea morbiditatii si mortalitatii in rindul pacientilor cu venituri foarte mici si a celor din zonele mai departate de spital. In mediul rural tot mai multe localitati vor ramine fara asistenta medicala. Costurile asistentei spitalicesti vor creste prin stadiul avansat de boala cu care se vor prezenta pacientii in spital. Medicina preventiva va disparea complet avind in vedere faptul ca ea nu conteaza pentru decidentii din sistemul sanitar romanesc si nu sint prevazute sume in buget pentru acest tip de servicii" se arata in comunicatul medicilor de familie din judet. Acestia arata cu degetul si spre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, care transpune in teritoriu politica dusa in domeniul finantarii sistemului sanitar, indicind o scadere de la an la an a sumelor de care beneficiaza medicina primara. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.