Social

Singele, pazit de o firma specializata

Raluca Manolache
27 nov 2010 1019 vizualizări
Singele recoltat la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Vrancea este pazit de o firma specializata.

Sistemul de alarma al spatiului frigorific este conectat la un sistem de interventie rapida ce apartine unei firme din Focsani, care trebuie sa intervina ori de cite ori se intrerupe curentul la Centru si exista riscul ca singele sa se altereze. In momentul in care, mai ales in afara programului de lucru, suna alarma, reprezentantii firmei vin la sediul unitatii si contacteaza salariatii CTS. Aceasta masura de preventie a fost implementata dupa ce unitatea, din lipsa banilor, a renuntat la asigurarea pazei cu specialisti, dar si pentru ca Centrul nu are in dotare un generator de rezerva. "In fiecare an am trimis adresa la Bucuresti cu necesarul, situatie in care am cerut calculator, hemomixer, agitator trombocite, sudeuze, generator electric si centrala proprie, dar nu s-a aprobat", spune dr. Mioara Hanta, directorul CTS. Lipsa generatorului a iesit la iveala si cu ocazia controlului realizat de DSP. "In perioada 17 "" 21 noiembrie conform adresei Ministerului Sanatatii, in cadrul planului national de actiuni tematice, am facut un control privind organizarea activitatii de transfer sanguina, donarea de singe si componentele sanguine de origine umana precum si asigurarea calitatii si securitatii sanitare in vederea utilizarii lor terapeutice", ne-a spus dr. Mircea Stoenoiu, medic DSP. In urma verificarilor s-a constatat ca CTS functioneaza in baza autorizatiei de functionare emise de DSP. De anul viitor, odata cu noua legislatie se va demara si un proces de autorizare. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.