Social

Primaria nu mai are ce-i lua boierului sarac de pe casa scarii

Iulia Crețu
18 aug 2010 1092 vizualizări
Primaria municipiului Focsani va ramine, cel mai probabil, cu un debit nerecuperat de pe urma chiriasului Iulian Popa, din blocul de pe Strada mare a Unirii, evacuat saptamina trecuta.

De asemenea, averea din acte a persoanei fara locuinta nu face din Iulian Popa un caz social, astfel incit municipalitatea sa se preocupe pentru a-i gasi un acoperis deasupra capului. Potrivit calculelor oficialilor municipalitatii, Iulian Popa are o restanta la plata chiriei de 7.315 lei, iar din pensia sa, deja afectata de poprirea in valoare de 184 lei/lunar la CUP si ENET, nu se mai poate lua nimic. Potrivit talonului de pensie, fostul chirias primeste numai 211 lei, plafonul pentru popriri fiind deja atins, iar debitul datorat pentru chiria locuintei sociale este declarat nerecuperabil, in situatia in care Popa nu obtine si alte venituri. "Primaria nu mai are ce face in acest caz. Pentru recuperarea chiriei nu i se poate pune poprire pe pensie pentru ca limita a fost deja atinsa prin sumele oprite de CUP si ENET. Datoria, in aceste conditii, nu poate fi recuperata. Domnul nu este considerat un caz social, pentru ca am inteles ca s-ar putea descurca daca ar vinde din proprietati. Ieri a venit cineva la Primarie, am inteles ca din rindul rudelor, care s-a interesat de situatia batrinului", ne-a declarat Marian Mihu, de la Departamentul de Comunicare al Primariei municipiului Focsani. Pina la rezolvarea situatiei sale, batrinul Iulian Popa sta pe casa scarii blocului unde a locuit pina vinerea trecuta. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 45 minute, 24 secunde
Oameni buni, nu va mai luati dupa vorbe, daca ar avea terenuri sau alte propritati, pina se vind acestea,voi lasati omul in strada?, gasiti o solutie si ajutati-l nu stati pe margine ca sa rideti de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.