Social

Singe pentru bolnavi si bonuri pentru sinistrati

Liliana Nenciu
16 nov 2005 724 vizualizări
Clinica Medicover in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Focsani demareaza, la inceputul lunii decembrie, o campanie umanitara de donare de singe in beneficiul bolnavilor si sinistratilor.

Prin intermediul acestei campanii, initiatorii vor sa-i determine pe vrincenii din toate categoriile sociale sa doneze singe pentru cei aflati in suferinta si apoi sa doneze si bonurile de masa in valoare de 300.000 de lei sinistratilor afectati de inundatiile din luna iulie. "Nu este obligatoriu ca oamenii sa-si doneze bonurile de masa sinistratilor, fiecare face cum doreste, dar aceasta fapta este extrem de importanta deoarece in judet este criza foarte mare de singe. In primul rind, vom apela la cei peste 2000 de abonati ai clinicii noastre, le vom trimite la fiecare cite o adresa de instiintare. Fiecare este binevenit sa doneze singe deoarece singele este un medicament pe care nimic nu-l poate inlocui, el nu are pret", ne-a spus Marilena Balint, coordonator in cadrul Clinicii Medicale "Medicover". Pe linga bonul valoric, donatorii mai primesc si doua zile de concediu medical, pentru ca organismul lor sa se poata reface. Recoltarile de singe se vor face la sediul "Medicover" din Focsani, intre 5 si 9 decembrie, iar toti cei care au virste cuprinse intre 18 si 50 de ani vor putea dona singe daca indeplinesc anumite conditii cum ar fi

greutatea, care sa nu fie la femei mai mica de 55 de kg, iar la barbatii sa aiba peste 65 de kg. Nu vor putea dona singe bolnaviii cu SIDA, maladii cardio- vasculare, hepatite, nefropatii si reumatism articular acut sau cei care au suferit in trecut de boli infectioase. Recoltarile de singe se vor face dimineata, zilnic intre orele 8.00 si 11.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.