Social

Ambulanta ramine fara o masina pentru ca nu o foloseste

Raluca Manolache
25 iun 2010 625 vizualizări
Autosanitara pentru consultatii la domiciliu este tinuta in garajul Ambulantei inca din 2007

Cu toate ca parcul auto al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) este deficitar la capitolul autosanitare, Ministerul Sanatatii a decis sa taie din numarul de masini existente in judet pe motiv ca o salvare se uzeaza stind degeaba. In urma unei analize ce s-a realizat la nivel national, ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a constatat ca autospecialele de consultatii la domiciliu nu prea au fost utilizate in ultimii trei ani. "Daca ar fi fost utilizate corect, autospecialele ar fi trebuit sa parcurga mai mult de 10.000 de km in cei 3 ani de functionare, conform recomandarilor comisiei de specialitate in medicina de urgenta si dezastre. O parte dintre aceste masini au mai putin de 500 km parcursi de la livrare, ceea ce demonstreaza ca serviciile de ambulanta nu au prea efectuat consultatii la domiciliu cu aceste mijloace de transport", arata ministrul. Pina pe 10 iulie ar urma sa fie transferate 17 masini din custodia serviciilor de ambulanta, printre care se afla si Vrancea, in administrarea mai multor spitale de urgenta. SAJ a primit in 2007 patru autosanitare pentru consultatii la domiciliu, insa abia la sfirsitul lui 2009 trei dintre acestea au devenit functionale. Focsanenii si bolnavii din Nereju sint singurii care beneficiaza in acest moment de tratament direct la pat. "Vom face toate demersurile pentru a pune in functiune si a patra masina. Aceste masini nu au fost folosite din lipsa medicilor de familie, care nu au dorit sa colaboreze cu noi", a precizat dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei. Masina pe care Ambulanta ar putea sa o piarda este dotata cu aparatura medicala performanta, care se gaseste pe ambulantele de tip B1 B2, precum defibrilator, EKG, laringoscop, balon de ventilatie, glucometru, tensiometru, stetoscop. Din pacate, masina sta parcata in garajul unitatii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.