Social

Cine vrea sa doneze ciocolata pentru copiii cu diabet

Liliana Nenciu
8 nov 2005 952 vizualizări
Medicii vor sa faca o petrecere de Craciun pentru cei 26 de copii dependenti de insulina

Medicul Gheorghe Cocioaba, seful Centrului Judetean de Diabet, vrea sa le faca o bucurie celor 26 de copii cu diabet zaharat din Vrancea, prin organizarea unei petreceri speciale de Craciun. In acest sens, medicul nutritionist face apel catre toti oamenii de bine sa doneze fiecare cit ii lasa inima si buzunarul pentru a-i face fericiti pe acesti copii cu virste cuprinse intre 1 an si 16 ani. "Este a cincea editie a "Pomului de Craciun pentru copiii cu diabet". Nu ne-ar trebui foarte multi bani. De exemplu, anul trecut i-am imbracat pe cei mici din cap pina in picioare, le-am luat dulciuri si rechizite cu doar 14 milioane de lei pe care i-a donat diferiti patroni si companii de medicamente. Toti acesti tineri sint dependenti de insulina si toti au aparate pentru automonitorizare (masurarea glicemiei). Tot cam 14 milioane ne-ar trebui si anul acesta pentru a le lua hainute, dulciuri speciale si rechizite. Acesti copii provin din familii instarite, doar doi dintre ei sint de etnie rroma, insa parintii se descurca foarte bine cu ei. Am ales sa le facem o petrecere la Centrul de Diabet deoarece ei vin mai mereu aici si as vrea sa nu le fie frica de acest loc, ci sa-l priveasca ca pe o sursa de supravietuire", ne-a spus medicul Gheorghe Cocioaba. Copii isi doresc cel mai mult dulciuri fara zahar, cum ar fi ciocolata, bomboane sau dulceata, dar care sint foarte scumpe. Seful Centrului Judetean de Diabet a mai precizat ca in Vrancea traiesc peste 5000 de bolnavi de diabet, iar numarul acetora creste mereu. Pentru un pacient cu diabet, o viata lunga si sanatoasa e posibila daca se evita complicatiile, iar cheia consta in controlul cit mai bun al glicemiei. Cele mai frecvente complicatii ale diabetului sint bolile cardiovasculare. Toti oamenii de bine sint asteptati la Centrul de Diabet Focsani pentru a dona bani copiilor care-si fac singuri injectii cu insulina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.