Social

15 ani de lupta cu moartea la Ambulanta

Raluca Manolache
2 iun 2010 716 vizualizări
Pina in 1995, ambulantierii faceau parte din structura spitalelor

1 iunie, Ziua Internationala a Copilului, inseamna si 15 ani de la infiintarea Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea. 15 ani de cind unitatea a capatat personalitate juridica iar cadrele se lupta pentru viata vrincenilor aflati in situatii limita. 1 iunie 1995 a fost momentul in care toate serviciile de ambulanta din tara s-au desprins de spitale. A fost emisa in acel moment o hotarire de Guvern prin care serviciile de ambulanta au devenit unitati cu personalitate juridica, au avut organigrama proprie si au intrat in subordinea directiilor de sanatate publica. "15 ani in care Serviciul de Ambulanta Judetean a evoluat si nu se va opri din aceasta evolutie. Sper ca ne vom moderniza din ce in ce mai mult si speram sa innoim parcul auto. Dorim sa le oferim pacientilor servicii de cea mai inalta calitate", spune dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei. In cei 15 ani care au trecut, parcul auto al Ambulantei s-a marit, in conditiile in care acum este compus din masini de ultima generatie, achizitionate de Ministerul Sanatatii. Si numarul solicitarilor venite din partea bolnavilor a crescut simtitor. In acest moment, la cele 11 substatii din judet sint aproape 250 de angajati care lupta 24 din 24 de ore pentru viata pacientilor. (Raluca MANOLACHE)


Ambulantele, asigurate facultativ


100.000 de lei pentru asigurarea facultativa a ambulantelor echipate pentru cele mai dificile interventii. Atit va plati in acest an Serviciul de Ambulanta in contul asigurarilor CASCO, astfel incit soferii care conduc aceste masini sa fie acoperiti in cazul producerii unui eveniment rutier. Banii au fost alocati de Ministerul Sanatatii, iar de aceasta asigurare vor beneficia doar cele 28 de salvari de urgenta, pentru ca de multe ori ambulantierii sint obligati sa mareasca viteza pentru a ajunge mai repede la spital cu pacientii. Acoperite vor fi si masinile de consultatii la domiciliu care sint folosite de medicii de familie. Pentru toate cele 49 de masini care formeaza parcul auto al Ambulantei s-a incheiat asigurarea RCA, care e obligatorie. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.