Social

Hepatita A ataca la Homocea

Raluca Manolache
6 mai 2010 935 vizualizări
Sase copii si trei adulti din Homocea au fost diagnosticati cu boala miinilor murdare u toti copiii din clasele I-IV de la scoala din localitate au fost imunizati impotriva acestei afectiuni

Noua persoane din Homocea au fost "victimele" hepatitei A, afectiune denumita generic "boala miinilor murdare". Boala a fost descoperita de catre medicii din sectia de infecto-contagioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani la sase copii si trei adulti din Homocea care s-au prezentat la spital dupa ce s-au simtit rau. "Au prezentat o simptomatologie digestiva si respiratorie. Pacientii au fost tinuti cel putin 10 zile in spital", spune dr. Georgeta Serban, medic sef sectie infectioase. Odata cu aparitia acestor cazuri a fost sesizata si Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea iar specialistii au constatat ca este vorba de focare familiale. Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP, spune ca au fost luate masurile de rigoare astfel incit boala sa nu se raspindeasca in colectivitate. "Cita vreme nu se respecta igiena individuala exista posibilitatea sa mai apara si alte cazuri", a declarat Marina Maiorov. Cert este ca DSP a realizat si o serie de controale la Scoala cu clasele I-VIII Homocea, unitate la care invata micutii imbolnaviti. Pentru a se preveni raspindirea bolii, o parte dintre elevi au fost imunizati impotriva hepatitei A. "Am cumparat substante dezinfectante pe care le folosim zilnic. Toti copiii din clasele I-IV au fost vaccinati. Am primit vaccinul de la Directia de Sanatate Publica. Nu au mai aparut si alte cazuri", spune Vasile Hozit, directorul unitatii de invatamint. Anul trecut, hepatita A a facut ravagii printre copiii din comuna Slobozia Bradului. Atunci zeci de copilasi au ajuns pe patul de spital dupa ce s-au imbolnavit. "Boala miinilor murdare" apare de cele mai multe ori din lipsa conditiilor igienice din cadrul locuintelor, din lipsa igienei personale, dar si din cauza nerespectarii pastrarii si pregatirii alimentelor. Medicii spun ca persoanele care prezinta febra, crampe musculare, cefalee, iar pielea capata o culoare galbuie ar trebui sa se prezinte de urgenta la doctor pentru un consult. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.