Social

Pensionarii cer guvernului mai putine masuri diavolesti

Doina Ganea
25 mar 2010 526 vizualizări
Batrinii doresc printre altele neingradirea accesului la medicamente de ultima generatie

Miine, incepind cu orele 10.30, va avea loc o pichetare a Prefecturii Vrancea, de catre pensionari, care vor inmina prefectului Ion Oprea un memoriu cu o serie de solicitari. Printre acestea, pensionarii vrinceni cer respectarea art.80, alin. 3 din Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii care interzice diminuarea valorii punctului de pensie sub nivelul stabilit de acelasi articol, adica sub 45% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale de stat pe anul 2010. Pensionarii vor ca guvernantii sa adopte mai multe masuri dumnezeiesti si mai putine diavolesti. "Sa nu mai fie folosite dificultatile economice existente ca pretext pentru inghetarea pensiilor si adoptarea de masuri care au drept consecinta cresterea volumului cheltuielilor cotidiene ale pensionarilor si reducerea nivelului lor de trai. Sa fie adoptate masuri ferme pentru protejarea puterii de cumparare a pensionarilor si sa fie adoptate mai multe masuri dumnezeiesti, de crestere substantiala a veniturilor la bugetul de stat si mai putin masuri diavolesti, de reducere a cheltuielilor - mai ales a pensiilor, care deja sint cele mai mici venituri", sustine Zamfir Nicolae, presedintele Sindicatului Pensionarilor Vrancea. In memoriul catre guvernanti, pensionarii cer neingradirea accesului la serviciile de sanatate si cer sa nu fie adoptate masuri cum ar fi coplata. Batrinii mai vor medicamente gratuite si compensate de ultima generatie, precum si includerea in Codul fiscal a unei noi prevederi care sa permita impozitarea progresiva numai a partii din pensii care depaseste salariul mediu brut pe economie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.