Social

Luni se deschid de proba portile UAMS Odobesti

Ciprian Fânaru
12 mar 2010 670 vizualizări
Institutia nu functioneaza de trei ani

Unitatea de Asistenta Medico-Sociala (UAMS) Odobesti isi deschide luni portile, insa nu pentru beneficiari ci pentru publicul curios. Institutia subordonata Consiliului Judetean a programat pentru luni, 15 martie, "Ziua portilor deschise", in perspectiva deschiderii acesteia pentru batrinii cu nevoi medico-sociale. Conducerea ii invita in intervalul orar 8.00 "" 16.00 pe toti cei interesati sa vada conditiile pe care le poate oferi viitorilor beneficiari stabilimentul. Saloane de 2-3 paturi dotate cu tv LCD, aer conditionat, echipament si cazarmament noi, cabinete medicale, club, sala de mese, dusuri si grupuri sanitare, incalzire proprie, parc pentru recreere, sint facilitatile ce ii asteapta pe cei care vor fi internati in unitatea din strada Pictor Grigorescu nr. 2, dupa cum informeaza conducerea. "în ultimii ani s-a inregistrat un numar mare de cereri de inscriere a persoanelor virstnice fara vreun grad de handicap in institutii specializate, fapt ce accentueaza rolul Unitatii de Asistenta Medico-Sociala Odobest ca institutie in subordinea directa a Consiliului JudeÃean. Personal, am militat pentru crearea unei institutii in care virstnicii sa nu mai cunoasca umilinta, neputinta, batjocura, un loc in care acestia sa nu se mai simta persoane infrinte", spune directorul Electra Eftandopolos, explicind utilitatea unitatii. In ciuda vorbelor frumoase, desi exista de trei ani, institutia nu si-a atins inca scopul pentru care a fost creata. Banii pentru lucarile de amenajare a sediului unitatii au venit din bugetul de stat dar si de la cel local, iar receptia lucrarilor este programata pentru azi. Chiar daca este pregatita sa primeasca batrini, UAMS nu are inca incadrat personal pentru ca angajarile au fost blocate in sistemul bugetar. Tocmai de aceea, unitatea functioneaza in gol, cu minim de personal angajat. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.