Social

Spitalul face bani, iar primaria da faliment!

Raluca Manolache
26 feb 2010 889 vizualizări
Spitalul Judetean a primit in administrare fosta Policlinica 2, insa unii consilieri cred ca municipalitatea ar trebui sa inchirieze spatiile pe bani

Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani a "capatat" de la Primaria Focsani o parte din spatiile medicale de la fostul Centru Medical, insa pentru o scurta perioada de timp. Consilierii locali au aprobat in sedinta de marti darea in administrare pe perioada martie "" mai 2010 a spatiului in suprafata totala de 1.074,84 mp si terenul aferent. In proiectul initial se cerea darea in administrare pina in anul 2013, insa alesii au ridicat ceva dubii in privinta "tranzactiei", asa ca au cerut timp de studiu pina in mai. Cu toate acestea, Spitalul va putea administra in mod exclusiv suprafata de 570,95 mp, avind destinatia de cabinete medicale si sali de tratament, si in comun, cu ceilalti medici care isi desfasoara activitatea la policlinica, suprafata de 503,89 mp, respectiv holuri sau grupuri sanitare. Nu toti consilierii au fost insa in totalitate de acord cu acest proiect, considerind ca Primaria ar trebui sa inchirieze spatiile nu sa le dea in administrare cu titlu gratuit. "Spitalul are mai multe spatii in curtea unitatii, iar acestea se inchiriaza pe bani grei si acum primeste spatii de la Consiliul Local! Avem spatii si in loc sa le inchiriem, ca sa cistigam ceva bani, primaria le da gratis. Unii fac bani, iar primaria da faliment", a spus consilierul local Mugurel Malureanu. Spitalul din Focsani va imparti spatiile cu Casa Judeteana de Pensii, care are aici un cabinet, dar si cu restul medicilor care au contract de concesiune si de comodat cu Primaria. Consilierii au aprobat marti si vinzarea unor cabinete. Medicii Adriana Dogarescu si Fanica Blendea vor putea da pe un spatiu de 49,61 mp suma de 118.334,50 de lei (29.000 euro), medicii Cristina Ducan si Ecaterina Traistaru vor plati pe o suprafata de 23,34 mp suma de 47.797,20 lei (11.715 euro), iar dr. Liliana ""Margareta Ghinea isi va putea cumpara cabinetul in suprafata totala de 23,62 mp cu 47.083,20 lei (11.540 euro). Un calcul simplu arata ca medicii vor plati in jur de 2.000 de lei pe metrul patrat de spatiu ocupat, insa suma difera in functie de cabinet. Pretul a fost stabilit estimativ, in urma unei evaluari realizate de o firma din Bucuresti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.