Social

Primele puneri in posesie la Vizantea Livezi

Doina Ganea
16 ian 2010 643 vizualizări
30 de dosare de retrocedare au primit avizarea comisiei locale

Saptamina aceasta a avut loc prima sedinta a Comisiei de fond funciar de la Vizantea ""Livezi in care au fost aprobate 30 de dosare pentru retrocedare. Potrivit reprezentantului Propact in comisia de la Vizantea, dosarele vor merge la Prefectura pentru a fi introduse pe ordinea de zi a primei sedinte de fond funciar. "La Vizantea nu s-a mai tinut o sedinta a Comisiei de aplicarea fondului funciar de un an si jumatate. Am inteles ca e vorba de vreo 600 de dosare in lucru privind retrocedarea unei suprafete de 700 ha. Din aceste dosare primele 30 sint ca si rezolvate. Am convenit ca in fiecare joi sa se intruneasca membrii comisiei si astfel sa putem finaliza dosarele de acolo intr-un timp cit mai scurt", ne-a declarat Costel Ichim, reprezentantul sindicatului taranilor proprietari, Propact. La finele saptaminii trecute taranii de la Vizantea descoperisera ca in timp ce ei erau dusi cu vorba pentru punerea in posesie, suprafetele lor de padure ce urmau sa le fie retrocedate erau defrisate de Ocolul Silvic Vidra, in calitate de reprezentant al ICAS Bucuresti. La solicitarea Prefecturii, aceste actiuni au incetat la inceputul acestei saptamini. "In discutie este vorba de peste 100 ha de teren pentru care s-a incheiat un protocol cu Ocolul Silvic Vidra pentru retrocedare. Numai ca oamenii nu mai vor acele parcele de padure. Unii vor, altii spun ca nu-l mai vor fiindca s-au taiat la ras copacii. Ramine de vazut daca se va mai incheia un alt protocol", ne-a declarat Costel Ichim. In acelasi context, liderul Propact a mai precizat ca atit Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic si de Vinatoare (ITRSV)Vrancea cit si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) au semnat titlurile de proprietate pentru aproximativ 85 de tarani de la Mera, care si-au cistigat drepturile in instanta. Cum aceste titluri au fost deja transmise Prefecturii Vrancea, este de asteptat ca saptamina viitoare acestea sa intre la semnat la prefectul Ion Oprea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.