Social

Gripa porcina se extinde

Raluca Manolache
17 dec 2009 1117 vizualizări
Numarul persoanelor din Vrancea care intra pe listele bolnavilor diagnosticati cu AH1N1 creste de la o zi la alta.

Specialistii de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti au confirmat inca patru cazuri noi de gripa cu noul virus. Astfel, aproape 130 de persoane din judet au trebuit sa urmeze pina acum un tratament specific pentru a scapa de noul virus gripal. Ministerul Sanatatii Publice atrage atentia ca numarul de imbolnaviri va continua sa creasca si, in mod evident, este inevitabila aparitia de forme severe care, la persoanele cu boli cronice sau cu predispozitie la boli cardiovasculare, boli pulmonare sau de nutritie, pot duce la decese. "Atragem atentia personalului medical in ceeea ce priveste responsabilitatea care ii revine in limitarea raspindirii imbolnavirilor. Toti cei care lucreaza intr-o unitate sanitara sau intr-un cabinet medical au obligatia de a oferi pacientilor toate metodele profilactice care le sint la indemina", spune prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Nici virozele nu i-au pasuit pe vrinceni. In ultima saptamina la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani au ajuns 231 de persoane cu viroze respiratorii si alte 145 au aflat ca sufera de pneumonie. Marea majoritate a bolnavilor au putut pleca acasa deoarece starea lor nu este foarte grava. De asemenea, in sectia de contagioase au existat 17 cazuri de gripa sub observatie. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 5 ore, 41 minute, 53 secunde
pentru mai multe noutati despre gripa porcina, intrati pe http://boddyca.wordpress.com/category/gripa-porcina/ Ultimele 3 articole adaugate: Vaccinarea fortata Medicii se tem de seringa cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.