Social

Vrincenii au restante bancare de aproape 45 de milioane de lei

Doina Ganea
12 dec 2009 804 vizualizări
Potrivit unei situatii realizate de Banca Nationala, vrincenii au credite restante de aproape 45 de milioane de lei si bani la ciorap in suma de 818 milioane de lei

Restantele vrincenilor catre institutiile bancare au crescut in luna octombrie 2009 la aproape 45 milioane lei, potrivit unor date statisitice de la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Conform acestora, cele mai mari restante erau inregistrate la creditele in lei, cu o valoare totala de 30,2 milioane lei. Totodata, valoarea in lei a restantelor la creditele contractate in valuta a ajuns la 15,7 milioane lei. Statistica BNR indica insa o scadere a valorii creditelor in lei care trebuie achitate catre institutiile bancare. Astfel, in decembrie 2008, valoarea creditelor curente in lei era de 889,6 milioane lei, iar in luna octombrie 2009 aceasta a scazut la 882,5 milioane lei. Cele mai mari sume erau datorate de agentii economici, cu o valoare de 472,7 milioane lei in vreme ce populatia datora 406,6 milioane lei, din care 388 milioane lei pentru credite de consum. Potrivit datelor BNR, la sfirsitul lunii decembrie 2008, vrincenii aveau contractate credite in valuta cu o valoare de 747,2 milioane lei, adica peste 191 milioane euro la un curs valutar din decembrie 2008. Zece luni mai tirziu, in octombrie 2009, vrincenii datorau peste 782 milioane lei la creditele contractate in valuta. Cele mai mari sume trebuie platite totusi de catre populatie, care are credite in valoare totala de 507,3 milioane lei, ponderea cea mai mare fiind la creditele pentru consum, care se ridica la 388,1 milioane lei, iar cele pentru locuinte la 10,8 milioane de lei. Din creditele in valuta, creditele de consum se ridica la 358,8 milioane de lei, iar la cele pentru locuinte la 133,1 lei. In timp ce unii vrinceni se imprumuta si isi platesc din ce in ce mai greu ratele la credite, altii string la ciorap sume importante de bani. Valoarea totala a economiilor populatiei, aflate in conturile institutiilor bancare, este de 1.146 milioane lei. Din aceasta suma, vrincenii aveau anul trecut la banci depozite in valoare de 729,11 milioane lei. In octombrie 2009 insa valoarea acestora a crescut la 818,7 milioane lei, semn ca se mai pun deoparte bani albi pentru zile negre. Depozitele si conturile in valuta ale vrincenilor se ridicau in luna octombrie 2009 la 328,1 milioane lei, iar in decembrie 2008 economiile erau de 263,18 milioane lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.